• 0
 ≫ 

Stalno ćete ih češljati, ali svi će vam zavideti na njihovoj lepoti: Ovo su psi sa najlepšom dlakom

 ≫ 

Ukoliko obožavate pse kojima je neophodno "friziranje" uživaćete u ovim rasama

  • 0
Pas, štene, Lasa Apso Foto: Pixabay.com

Svaki pravi ljubitelj pasa biće oduševljen svojim “najboljim prijateljem” imao on bujno krzno ili ne. Međutim, ne možemo zanemariti da pojedini psi imaju tako sjajnu dlaku da izgledaju kao da su izašli iz reklame za šampon. Da bi vas bolje upoznali sa različitim psima i njihovima odlikama, apetit.rs izdvojio je top 5 rasa pasa sa najlepšom dlakom.

Avganistanski hrt

Avganistanski hrt je aposlutni kralj među psima sa lepim frizurama. Poznat u istoriji kao aristokratski pas, avganistanski hrt prekriven je gustom, finom dlakom. Njegov dlačni pokrivač svojstven je životinjama koje žive na visinama i javlja se u različitim bojama. Avganistanski hrtovi su odlični ljubimci, ali im je potrebna svakodnevna vežba zbog njihove veličine i sklonosti gojenju, ali i regularno četkanje i šišanje dlake zbog izuzetno dugog krzna.

Pas, štene, Avganistanski hrt Foto: Pixabay.com

Lasa Apso

Sa Lasa Apso psom četkanja nikad dosta. Ova rasa poznata je po tome što ima dugo, gusto krzno. Neophodno je četkati krzno ovih pasa svakodnevno, kako se ne bi umrsilo. Iako je ova rasa veoma mala, lase apso su izuzetno tvrdoglave po prirodi i zahtevaju pravilnu dresuru tokom razvoja.

Bernski planinski (pastirski) pas

Raskošno krzno koje čini duga dlaka u 3 boje, grandiozna lepota i stav glavne su odlike bernskog planinskog (pastirskog) psa. Ova rasa pasa poreklom iz Švajcarske gajena je za fizički rad što znači da ih je lako dresirati i obožavaju da čine svoga vlasnika srećnim.

Pas, Bernski planinski pas Foto: Pixabay.com

Bradati koli

Poznat kao dobar ovčar, bradati koli je vekovima čovekov prijatelj. Oni su poslušni i veoma vole da se igraju sa decom i da provode vreme sa ljudima. Poznati su po tome što imaju dva sloja krzna, koje je mekano i kovrdžavo ispod sa pravom spoljašnjom dlakom koja zahteva svakodnevno četkanje kako se dlaka ne bi mrsila.

Pas, Bearded Collie, bradati koli Foto: Pixabay.com

Komondor

Iako ponekad podsećaju na mokar mop za čišćenje poda, reč o pastirskoj rasi pasa mađarskog porekla. Veliki su zaštitinici i veoma su ponosni. Njihova duga, izuzetno gusta i isprepletana dlaka pomaže im da se zaštite od predatora, a potrebna joj je dodatna pažnja da se ne bi umrsila. Nakon kupanja, komondori treba da se osuše peškirom, a nekada im je potrebno čak dva do tri dana kako bi im se dlaka u potpunosti osušila.

Video: Pojeo je slatkiš svog najboljeg druga, pa je za kaznu morao da uradi najslađu moguću stvar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari