• 0
 ≫ 

Premedena i majušna: Mančkin, neodoljiva rasa mačke kakvu niste videli

 ≫ 

Ova rasa se smatra patuljastom rasom, a neki kažu i da ono što je jazavičar u svetu pasa

  • 0

Ukoliko ste ljubitelj mačaka, vreme je da predstavimo i jednu posebnu lepoticu - njeno veličanstvo Mančkin. Upoznajte se sa ovom rasom mačaka, pročitajte šta je čini posebnom i zbog čega je ona toliko neodoljiva.

 

 

 

Iako je ponekad primer kontroverze zbog načina na koji je nastala, niko ne može da porekne da je Mančkin preslatka rasa kojoj je zaista teško odoleti.

 

Odlike Mančkin maca

Iako ste isprva pomislili da je u pitanju Fotošop, ipak je istina - ova mačka zaista ima malo kraće i zdepaste noge! Ova rasa se smatra patuljastom rasom, a neki kažu i da ono što je jazavičar u svetu pasa, to je Mančkin u svetu mačaka.

Nekoliko zanimljivosti o Mančkin rasi: u pitanju je najniža rasa mačke na svetu. Noge Mančkin mace mogu biti i duplo kraće od nogu drugih maca, postoje u različitim bojama, nijansama i sa različitim šarama, prenosi apetit.rs.

 

Poreklo rase Mančkin

Rasa Mančkin je relativno mlada rasa. Neki je čak i ne smatraju posebnom rasom, iako je priznata od strane TICA (The International Cat Association). Mančkin je prvi put privukla pažnju pojavom na televiziji, i od tata se nalazi u centru interesovanja ljubitelja mačaka, zbog svojih kratkih nogu i velikog srca.

 

 

 

Ova rasa je nastala genetskom mutacijom, a pod čovekovim uticajem njeni predstavnici su se razmnožili. S obzirom na takav način način nastanka, Mančkin mace suočavaju se sa brojnim izazovima u zdravstvenom smislu.

Ovo čak ide i dotle da se stav ljudi prema njima menja u smeru velike brige za dobrobit ovih životinja.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Here’s Pooky’s response to hearing this sound. She was actually napping on the bed. Try it and let us know! ❤️A post shared by Pooky the Munchkin (@littlemunchiepooky) on

 

 

Kod odgajivača ove rase postoji važno pravilo, a to je da se ne smeju pariti 2 pripadnika ove rase, jer ishod može biti smrtonosan.

Iako je ponekad primer kontroverze zbog načina na koji je nastala, niko ne može da porekne da je Mančkin preslatka rasa kojoj je zaista teško odoleti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari