Čivavi spasen život u poslednjem trenutku nakon intervencije Žan Klod Van Dama

Rajin vlasnik Aleksej Iversen pokrenuo je peticiju kao krajnji korak, tražeći od norveških i bugarskih vlasti da preispitaju svoje stavove i poštede život psa

  • 3
Chihuahua Raya

Foto: Instagram/Alexey Iversen

Čivava, koja je trebalo da bude eutanazirana jer nije imala ispravne dokumente, dobila je pravo na odgodu u poslednjem trenutnu nakon što je peticiju proširio glumac Žan Klod Van Dam.

On je upoznat sa teškom situacijom u kojoj se našla Raja, koju su zaplenile norveške vlasti zbog lažnog pasoša, piše Euronews.

Bugarska je prvo odbila da joj dozvoli povratak u zemlju zbog pravila o životinjama sa lažnim putnim ispravama koje ulaze u zemlju.

Rajin vlasnik Aleksej Iversen pokrenuo je peticiju kao krajnji korak, tražeći od norveških i bugarskih vlasti da preispitaju svoje stavove i poštede život psa.

Peticiju je potom podelio Van Dam na društvenim mrežama.

- Molim vas podelite ovu peticiju i pomozite da spasemo psa - napisao je on na Tviteru uz link sa sajta change.org, koju je potpisalo preko 12.000 ljudi.

 

Iversen je rekao da je uz pomoć advokata uspeo da odloži rok koji su dali Norvežani, tako da sada ima vreme da spase Rajin život.

On je u peticiji objasnio da je psa kupio od čoveka u Oslu, ali da je životinja oduzeta 23. septembra nakon što je otkriveno da nema validnu dokumentaciju kako bi se dokazalo da je vakcinisana.

Bugarska je sada napravila poseban izuzetak na svoja striktna pravila o ulasku životinja u zemlju, prihvatajući povratak Raje, ali Iversen i dalje čeka potvrdu norveških vlasti da može da putuje sa psom koji je i dalje u izolaciji.

On namerava da se vrati u Bugarsku sa čivavom uprkos epidemiji korona virusa.

Video: Kad neko spomene hranu, ovaj pas se pretvori u ventilator

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • K1

    20. oktobar 2020 | 23:43

    JCVD heroj mog detinjstva💪

  • Vodolijax

    21. oktobar 2020 | 05:37

    Ne mogu da verujem da hoće da ubiju malog psa jer nema pasoš.......a daaaaa........nas su ubijali jer nismo hteli dobrovoljno da damo rudnike na Kosovu Amerikancima.

  • Čiča

    21. oktobar 2020 | 05:20

    Bogu hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA