• 0
 ≫ 

Gde pas treba da spava: Da li je vašem ljubimcu potreban krevet?

 ≫ 

Mnogi vlasnici se pitaju da li je krevet namenjen svakom psu i da li je on potreban konkretno njihovom četvoronožnom ljubimcu

  • 0
pas kuca ljubimac Foto: Pixabay

Znamo da biste sve učinili za vašeg ljubimca: mazili ga, pazili ga, uzimali slobodne dane da ga vodite kod veterinara, kupovali mu gomilu poslastica koje obožava... Isto tako, mnogi se razmišljaju da li je njihovom krznatom ljubimcu potreban i krevet za spavanje.

Za početak, da razrešimo dilemu - pod krevetom za pse ne podrazumevamo prave krevete od drveta i/ili metala sa konstrukcijom, već meke krevete, poznate i kao ležaljke.

Oni su veoma česti u pet shopovima, a raste i interesovanje za njih, piše apetit.rs.

Ležaljke za pse su u današnje vreme široko dostupne, ali još nisu ušle u masovnu upotrebu kod vlasnika ljubimaca na našim prostorima. Mnogi od njih se pitaju da li je krevet namenjen svakom psu i da li je on potreban konkretno njihovom četvoronožnom ljubimcu. Evo odgovora na ta pitanja.

Upotreba kreveta za pse donosi brojne pogodnosti, ali daleko od toga da je neophodna. Ipak, postoji nekoliko slučajeva kada ipak preporučujemo upotrebu ležaljki. To je svakako kod starijih pasa, naročito kod onih koji imaju sklonost artiritisu.

Tim ljubimcima će dodatna udobnost dobro doći. Takođe, zimi podovi umeju da budu ipak malo hladni za spavanje. Treba preduprediti svaku mogućnost za prehladu.

Da li je vašem psu uopšte potreban “krevet”?

Kao što smo prethodno naveli, nijednom psu nije nephodan krevet. Međutim, treba imati u vidu nekoliko sjajnih prednosti upotrebe kreveta za pse: doprinose održavanju telesne temperature, čuvaju čistoću vašeg nameštaja jer se pas više neće izležavati na njima, ili će se ta navika prorediti, pružaju mir vašem ljubimcu tako što mu pomažu da ima svoj sopstveni,  udoban kutak za odmor.

Ovo su samo neki od razloga zašto bi bilo dobro nabaviti krevet za psa, ali finalna odluka je samo vaša. Ono što svakako možete da uradite je da probate sa nekom od ležaljki.

Video: Obnovite svoje posuđe novim setom malih kašika od rotvajlera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari