• 0
 ≫ 

Posle ovoga želećete ovu pticu za kućnog ljubimca: Gavran Goša zapalio TikTok

 ≫ 

Goša ima 7 meseci i obožava svog gazdu sa kojim se svakodnevno igra i leti

  • 0

Pitomi gavran Goša sa Permske oblasti osvaja TikTok. Video gavrana na društvenoj mreži počeo je da objavljuje njegov vlasnik Aleksandar Čugainov.

Gavranov TikTok je već stekao skoro 45 hiljada pratioca i više od pola miliona lajkova. Najpopularniji video na kanalu bio je video u kojem Aleksandar traži od Goše da donese markere različitih boja, a ptica izvršava ove komande.

Video ima više od 900 hiljada pregleda. Ali Goša poseduje i druge veštine: donosi grane, čunjeve i novčiće, a takođe stiže na poziv vlasnika.

Goša se slučajno pojavio u Aleksandrovoj kući; maja 2020. godine, mladić je u gnezdu ispod grana srušene jelke pronašao ptića i doveo ga kući.

Za sedam meseci zajedničkog života Goša i Aleksandar postali su nerazdvojni.

Već sam ga toliko zavoleo da više nije samo kućni ljubimac, već kao prijatelj i deo naše porodice, pa ga neću nigde dati - kaže Aleksandar.

Gavran ne sluša nikoga osim vlasnika. Stoga, uprkos velikom interesovanju stanovnika Lisve za neobičnog ljubimca, mladić pokušava da poštuje mere predostrožnosti: za šetnje sa Gošom mora ići u šumu ili na polje, a ako u blizini ima ljudi ili drugih životinja, Aleksandar drži vranu na posebnoj rukavici.

Briga o gavranu kućnom ljubimcu oduzima puno vremena. Prema Aleksandru, oko četiri sata dnevno izdvojeno je za šetnju, vežbanje i jelo. Rođaci mladića u početku su bili zabrinuti zbog pojave tako neobičnog ljubimca u porodici, ali su svoju brigu ostavili po strani kada su videli Aleksandra kako se brine o ptici.

Video ovog neverovatnog ljubimca možete pogledati na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari