• 29
 ≫ 

Ovo je lista 5 najpametnijih rasa pasa: Da li je i vaš ljubimac među njima?

 ≫ 

To ne određuje koliko vrednost pas ima za nas i koliko ga volimo.

  • 29
Zlatni retriver, pas, kuče Foto: Pixabay
Zlatni retriver, pas, kuče Foto: Pixabay

Svi mi mislimo da je baš naš pas najpametniji, ali budimo realni - neke rase su ipak malkice inteligentije od drugih. Naravno, to ne određuje koliko vrednost pas ima za nas i koliko ga volimo.

Portal apetit.rs donosi listu 5 najpametnijih rasa pasa.

1. Border koli

Reč je o jednoj energičnoj, privrženoj i naravno - inteligentnoj radi. Border koli je radni pas u pravom smislu te reči i odličan je u čuvanju ovaca, sportskim takmičenjima i takmičenjima agilnosti, ali u maženju je neprikosnoven! Border koli je takođe poznat po svom “ovčarskom pogledu” kojim intenzivno nadgleda krdo i drži sve u najboljem redu.

2. Pudla

I slatka i pametna! Pudla je sa razlogom sedma najpopularnija rasa na svetu. Veoma je pametna, ponosna, aktivna i njeno krzno ne izaziva alergije, što je veliki plus za ljubitelje pasa koji pate od ovog problema. Zbog pudline visoke inteligencije, one se veoma lako treniraju za praćenje, lov i poslušnost. Pudla je nacionalan pas u Francuskoj.

3. Nemački ovčar

Ovaj snažan ovčar nema šta ne može! Druga je po redu najpopularnija rasa na svetu, što nas i ne čudi. Veoma je tražen kao univerzalni radni pas zbog svoje hrabrosti, pouzdanosti i pameti. Koristi se često kao policijski pas. Obožavamo ga i jer je sjajan sa decom.

4. Zlatni retriver

Više od zlatnodlakog lepotana! Zlatni retriver je prijateljski nastrojen, inteligentan i posvećen pas. Svoje poslove i zadatke shvata ozbiljno i maksimalno se trudi da ih realizuje na najbolji način. Pogodni su za lov, kao pas za pomoć slepim osobama, ili u spasavanju. Pored svega ovog, retriver je i sjajan prijatelj za ceo život.

5. Rotvajler

Rotvajler je lojalan, zaštitnički nastrojen i pouzdan pas čuvar koji je uvek voljan da prione na zadatak. Baš zbog toga, rotvajleri su poznati kao odlični policijski i terapijski psi, pa čak i psi za čuvanje stoke. Oni su posvećeni saputnici, ali su i veoma poslušni. Potrebno vam je nešto od opreme za ljubimce ili hrana za pse? Svratite u našu onaljn prodavnicu za ljubimce i nabavite sve što je vašem četvoronožnom prijatelju potrebno. Šaljemo na kućnu adresu.

Video: Neraskidiva veza: Ovaj pas već 20 dana ne odmiče od bolnice u kojoj se nalazi njegov vlasnik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mišo

    11. decembar 2020. | 15:56

    Moja žena je pametnija od svih

  • Grga

    11. decembar 2020. | 14:16

    Gonič tramvaja je neprikosnoven

  • Kiza

    11. decembar 2020. | 19:52

    Nema pametnijeg psa od mog kalemegdanskog gonica tramvaja. Dzumara sve zna i razume samo sto ne progovori.