• 1
 ≫ 

Mačor Ivan je pronađen 2.000 km od svog doma: Čip pokazuje da je iz Rusije, nalazi se u Engleskoj

 ≫ 

Ivana je pronašao jedan bračni par

  • 1
mačor, mačka, Ivan Mačor Ivan Foto: Cats Protection Isle of Wight

Jedan mačor je duže od šest meseci živeo u Sauthemptonu, udaljenom više od 2.000 kilometara od mesta za koje mikročip pokazuje da je njegov dom. Sada je u skloništu za životinje, i čeka vlasnike da se jave.

Lokalni spasioci životinja kažu da je dugodlaka mačka, s privremenim imenom Ivan, možda doputovala kao slepi putnik nekim putničkim vozilom, kamionom ili brodom, piše RTS.

Dobrotvorna organizacija "Kets protekšn" uputila je javni poziv vlasnicima mačka da se jave i preuzmu svog ljubimca. Za mačka se smatra da ima oko tri godine.

Ivana je zapravo pronašao jedan bračni par iz okoline Netlija u Sauthemptonu koji ga je ne ko vreme čuvao tokom hladnih dana. Ali morali su da prijave da su pronašli mačka, pošto su se njihove mačke uplašile od "stranca".

Potom je osoblje dobrotvorne organizacije otkrilo da je Ivanu ugrađen mikročip, koji je pokazao da je došao iz Rusije, ali uređaj nije dao tačnu adresu vlasnika mačka.

Mačak je prebačen u dobrotvorni centar za usvajanje životinja na ostrvu Vajt.

- To je zaista divna mačka. Ima prelepe narandžaste oči i pufnasto smeđe krzno, koje ga možda greje tokom sibirskih zima. Zapravo ga nismo čuli kako mjauče, ali možda mjauče sa ruskim naglaskom, pa ga engleske mačke neće razumeti - rekao je šaljivo volonter Toni Koster.

Sara Eliot, veterinarka iz organizacije "Kats protekšn" rekla je da nije retkost da životinje iz inostranstva stižu kao slepi putnici.

- Nekada se desi i da ljubimci koje pronađemo, imaju čipove sa podacima iz inostranstva, jer mnogi ljudi dolaze u našu zemlju sa svojim ljubimcima, pa tako nastane problem u očitavanju podataka kada životinja odluta od kuće - dodala je Sara Eliot.

Video: Srceparajući prizor: Ova maca već dve godine posećuje grob svog vlasnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari