• 3
 ≫ 

Na poruci oko vrata samo je pisalo "uspavajte ga": Veterinar spasao psa od eutanazije

 ≫ 

Psa po imenu Grai gazdarica je ostavila na vratima veterinarske klinike sa porukom: "Uspavajte ga!" Međutim, ova tužna priča ima srećan kraj

  • 3

Grai ima 10 godina i veoma je druželjubiv i voli ljude. Pre par meseci, vlasnica ga je dovela u veterinarsku kliniku jer nije bio dobro.

Kada je vetrinar predložio operaciju koja je malo skuplja, gazdarica je rekla da je jeftinije da ga uspavaju. Na insistiranje veterinara koji je na svoju odgovornost dao popust za operaciju i mogućnost plaćanja na rate, život Graia je spasen.

Nakon par meseci, na interfonu klinike se čula zvonjava, a kada su otvorili videli su Graia koji je vezan za vrata, a pored je bila cedulja na kojoj je pisalo: "Ovo je Grai, u julu će napuniti 10 godina. Vi ste mu operisali stomak i izvadili iz njega pileće kosti. Međutim posle operacije postao je potpuno nekontrolisan. Neadekvatan. Neposlušan. Počela sam da ga se plašim, i još se više plašim kad ostane sam kući. Uspavajte ga. Za njega više nema novca. Na ulici će se smrznuti."

Na svu sreću veterinari su bili humaniji od njegove vlasnice i rešili su da pomognu psu. Hranili su ga dijetalnom hranom odvajali su novac za njegovo lečenje, i sada je Grai odlično.

Nadaju se da će moći da mu nađu dom, s obzirom na to da mu je potreban specijalan tretman zbog posledica njegove bolesti.

Molimo vas budite odgovorni prema svojim kućnim ljubimcima, pružajte im ljubav i nemojte ih udomljavati ukoliko nećete voditi računa o njima. A ako baš ne možete da ih zadržite potrudite se da im nađete adekvatan dom u kome će im biti pružana ljubav, pažnja i nega.

Video ove neverovatne priče možete pogledati na početku teksta.

Video: Majka je pokušala da ga ubije, a onda se pojavio on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    17. januar 2021. | 00:26

    ...trebalo bi nju sad podvrgnuti takvom poduhvatu, obzirom da siri mrznju oko sebe, svako zivo bice ima pravo na zivot!

  • pustio sam suzu

    15. januar 2021. | 07:33

    zena je lepo napisala da je pas opasan i da ona nema novca za njegovo dalje lecenje. kuckari bi da ga ona zadrzi po svaku cenu, pa i cenu da je pas izujeda ili da zena bankrotitra. jer su i zivotinje ljudi, pobogu! nisu. treba biti normalan.