• 0
 ≫ 

Volonteri se bore za njihove živote: Stavio štence u kutiju i bacio, ali zbog ovog su ga odmah našli

 ≫ 

Muškarac iz Hrvatske zaboravio sa kutije da skine dostavnicu, na kojoj je vidljivo njegovo ime, prezime, pa čak i adresa

  • 0

Jedan muškarac iz Hrvatske će odgovarati pošto je sedam štenaca stavio u kutiju i bacio! Nažalost, jedno štene je preminulo, a volonteri se svim snagama bore da održe u životu preostale kučiće.

Srećom, počiniocu ovog sramotnog zločina se brzo ušlo u trag, jer je, kako piše Jutarnji, zaboravio da ukloni svoje podatke sa kutije.

Štenci su ostavljeni u mestu Rakov potok, smeštenog između Karlovca i Plitvica. Navodno se ženka gospodina koji je bacio štence okotila tri dana pre toga. Kada su psi spaseni, veterinarka nije imala previše problema da otkrije počinioca i ceo slučaj je prijavila komunalnom redaru. Odmah je navela ime, prezime i adresu osobe koja je sumnjiva, jer je sve to pronašla na kutiji.

Tako će "najgluplji kriminalac u državi", kako mu "tepaju" komentatori na internetu, odgovarati za napuštanje životinje, ali i za usmrćivanje.

Brigu o štencima, koji su i dalje slepi preuzelo je udruženje "Šapa u srcu", a pošto im nisu pronašli "zamensku mamu", Anica Pribanić iz tog udruženja hrani ih na flašicu. Težak posao i besane noći, ali bori se.

- On nema prijavljenog nijednog psa na sebe, znači da kuja nije cepljena protiv besnila niti čipovana. Još jedan zakon koji je prekršen. Nadamo se da će država odraditi svoje i kazniti ga. Što se nas tiče, voleli bismo samo da nam preda kujicu, da ona othrani svoje štence i da im, kad dovoljno porastu, tražimo dom - kaže Anica.

Video: Ima li njegovoj sreći kraja? Predstavljamo vam najsrećnije štene na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari