• 6
 ≫ 

Skotna keruša spasavala bake i deke iz požara, pa i sama gotovo cela izgorela

 ≫ 

Ova neverovatno hrabra kuca umalo je tragično završila ali priča ipak ima srećan kraj

  • 6

Posle požara koji je izbio u jednom staračkom domu u Rusiji, spasioci su u pepelu pronašli skotnu kerušu na samrti. Hrabra kuca je sa vlasnicima doma u plamenu, spasavala štićenike.

Nesrećnoj životinji su izgorele sve četiri šape, njuška, uši, stomak.

-Obično bi psi sa takvim opekotinama umirali, vrlo brzo bi pali u opštu sepsu. U principu, niko nije znao za Matildu nedelju dana, sve dok ekipa nije stigla - izjavila je jedna od volonterki Elena Kalinina.

Obolela životinja ostala je na mestu spaljene kuće sve dok prilog o požaru nije prikazan u etru lokalnog TV kanala.

Dopisnik je snimio stand-up pored psa, a jedan od gledalaca je ovaj kadar objavio na društvenoj mreži i tako je počela priča o spasavanju.

Previjali smo je ceo dan, uklanjali nekrozu, namakali ga, u apotekama kupovali specijalnu mast u kutijama. Ceo grad je donosio ove posebne masti, a kao rezultat toga, Matilda je rodila četiri zdrava šteneta, rekla je Elena.

Matilda je, takođe, našla novi dom. 11. februara je krenula iz Sankt Peterburga u Nemačku, gde ju je dočekala nova vlasnica, koja već ima jednog psa iz ruskog azila.

Video o Matildi možete pogledati na početku teksta.

Video: Vatrogasci spasili kucu iz požara, on im postao kolega!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari