• 2
 ≫ 

Nikola ima neobičnog kućnog ljubimca Živka: Malo lane pronašlo je dom u domaćinstvu Beševića

 ≫ 

Lane kome su majku rastrgli psi lutalice na teritoriji Gornjeg Dubca ostalo je prepušteno samo sebi. Ovaj mladi lovac i veliki zaljubljenik u prirodu preuzeo je brigu o njemu dok ne poraste i ne ojača

  • 2
Nikola Bešević iz sela Dragačica, lane

Foto: RINA

Nikola Bešević iz sela Dragačica sticajem čudnih životnih okolnosti dobio je neobičnog kućnog ljubimca. Lane kome su majku rastrgli psi lutalice na teritoriji Gornjeg Dubca ostalo je prepušteno samo sebi. Ovaj mladi lovac i veliki zaljubljenik u prirodu preuzeo je brigu o njemu dok ne poraste i ne ojača.

- Doneo sam ga kod mene kući, svi ga pazimo. Hranimo na cuclu, jer je još jako malo. Vidi se da i dalje pati za majkom i da je uplašen, ali polako se prilagođava i navikava na nas. Odmah je postao miljenik svih nas, jer je umiljat i veoma je miran. Simbolično su mu dali ime Živko - rekao je Nikola za RINU.

Ovaj Dragačevac kaže da će Živka zadržati i brinuti o njemu koliko god da je potrebno. Očekuje da će se malo lane uskoro potpuno prilagoditi i slobodno trčakarati po njegovom dvorištu.

- Pa biće potrebno još sigurno oko šest meseci dok ne ojača. Posle toga razgovaraću sa nekim stručnim ljudima kako bi pronašli najbolje i najadekvatnije rešenje za njega. Voleo bih da ostane sa nama, ali to nije moguće. Treba da živi slobodno u prirodi - kaže Nikola.

Inače, ovo nije prvi put da psi lutalice naprave štetu na teritoriji Dragačeva. Napadaju šumsku divljač, domaće životinje, ali i ljude. Primećeno je čak da pojedinci iz okolnih gradova u kasnim noćnim satima pse lutalice koje su uhvatili na svom području, dovoze do šume i tu ih puštaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari