• 0
 ≫ 

Neobične albino kornjače osvajaju internet: Mogu da budu savršeni ljubimci

 ≫ 

One su nežne i jasno pokazuju ljubav svojim vlasnicima. Dodaje da, iako su vrlo retke, mogu biti pripitomljene i usvojene kao kućni ljubimci

  • 0
Albino kornjača, kornjače

Foto: Shutterstock

Šanse da ćete negde sretnete albino životinju su gotovo ravne nuli, piše Bright Side, ali ako se to dogodi - uverićete se da izgledaju kao čarobna stvorenja iz bajki.

Ovu tvrdnju posebno potvrđuju fotografije neobičnih albino kornjača.

Majk je vlasnik nekoliko albino kornjača, a za Bright Side je ispričao kako je prvu kornjaču kupio kada je imao 24 godine.

- Odmah sam se zaljubio u njihov izgled, nisam mogao da verujem da nešto tako postoji. Male žute kornjače su mi ukrale srce - rekao je Majk.

Albino kornjača, kornjače

Foto: Shutterstock

Dodao je kako su kornjače sjajna alternativa za sve one koji zbog alergija ili iz nekih drugih razloga ne mogu da nabave psa ili mačku, piše Klix.

One su nežne i jasno pokazuju ljubav svojim vlasnicima. Dodaje da, iako su vrlo retke, mogu biti pripitomljene i usvojene kao kućni ljubimci.

- Albino kornjače su drugačije od običnih zelenih kornjača. Naprimer, zelene se obično kriju i beže od ljudi, izbegavaju kontakt. Male žute kornjače slabije vide, ne sakrivaju se i mnogo su društvenije od običnih kornjača. Zbog svoje boje privlače veliku pažnju predatora u prirodi, pa se zbog toga drže jedne uz druge kako bi se bolje zaštitile - rekao je Majk.

Video: Ima li išta čistije: Albino konji izgledaju kao bića koja nisu sa ovog sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari