• 1
 ≫ 

Kad se pas ponaša kao čovek: Beogradska šmizla lepim ponašanjem hoće da nadmudri vlasnike

 ≫ 

Lepotica Sreda koristi svaki trenutak da provede sa svojim vlasnicima, ali i da ih nadmudri

  • 1
Sreda

Foto: Telegraf.rs

Psi slove za veoma pametne životinje, a nema vlasnika psa koji vam neće reći da se njegov ljubimac u mnogim situacijama ponaša kao čovek.

Do sada ste mnogo puta mogli da se uverite da psi imitiraju ljude. Postoje snimci na kojima smo mogli da vidimo kako prelaze ulicu na pešačkom prelazu, i to kada je zeleno na semaforu za pešake.

Neretko su vlasnici snimali pse kako spavaju kao ljudi, tako što glavu stave na jastuk, a potom zubima navuku ćebe do vrata.

Sada je od naše čitateljke stigla fotografija lepotice Srede, koja obožava popodnevna druženja u stanu svojih vlasnika.

Sreda, naime, obožava da se smesti kraj stola, sedne na zadnje šape, a potom da prednju šapicu spusti na sto kao da samo čeka da joj neko približi šoljicu sa kafom ili čajem.

Kako je beskrajno simpatična dok glumi ravnopravnog člana porodice na popodnevnoj čajanci, vlasnici nisu branili Sredi da stavlja šapicu na ćošak stola. Međutim, sada ona ovaj trik koristi i da sa stola krišom mazne nešto i potom sakrije.

U trenutku kada je nastala ova fotografija Sreda je "snimala" masku koju je njena vlasnica spustila, pa je dugo smišljala kako da je dograbi. Koristeći oprobanu varijantu lepo vaspitanog psa koji, poput mirnog deteta, drži ručice na stolu, Sreda je šapicu pomerala malo po malo u nadi da će uspeti da dohvati masku.

Ona je toliko bila neodoljiva dok je ovo pokušavala, da su vlasnici na kraju morali da joj dopuste da izvede svoj trik do kraja.

Video: Odbojkaš u karantinu naučio psa da asistira, sad igraju mečeve sa decom u selu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari