• 4
 ≫ 

Rendžer je odrasli nemački ovčar, ali i dalje izgleda kao štene: Boluje od retkog stanja

 ≫ 

Iako su veterinari obavestili vlasnike da će zbog ovog stanja imati kraći životni vek, on je već živeo duže nego što su predvideli

  • 4

Četvorogodišnji nemački ovčar ceo život će ostati na nivou šteneta zbog retkog genetskog stanja koje pogađa njegov rast.

Rendžer, koji živi sa vlasnicima u Arizoni, boluje od stanja koje se zove patuljasti rast. Ovo utiče na njegovu hipofizu i znači da mu nedostaje hormon rasta.

Objašnjavajući njegovo stanje na Instagramu, njegovi vlasnici su rekli da su u početku sumnjali da je njegov usporen rast bio rezultat parazitske infekcije po imenu Giardia koju je imao kada su ga prvi put doneli kući.

- Nakon još istraživanja i konsultovanja sa veterinarom, otkrili smo da zapravo ima patuljast rast koji je uzrokovan čistokrvnim srodstvom - objasnili su oni.

Iako su veterinari obavestili Rendžerove vlasnike da će zbog ovog stanja imati kraći životni vek, on je već živeo duže nego što su predvideli.

- Trenutno je zdraviji nego što je ikad bio - rekli su vlasnici, dodajući da je ranije ostao bez krzna zbog hipotireoze kao posledica patuljastog rasta.

Na nalogu na Instagramu Rendžera prati više od 138.000 ljudi. Ljudi u komentarima ispod njegovih fotografija pišu da je presladak i žele mu dobro zdravlje.

- On je mentalno odrasli nemački ovčar, jedina razlika je u njegovoj visini - rekli su vlasnici.

Video: Dirljiv prizor: Pas velikog srca pomaže svom slepom drugaru da hoda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari