• 0
 ≫ 

I ljubimci vole darove za Novu godinu: Koji je najbolji poklon za mačku?

 ≫ 

Poklon bi trebalo vašim ljubimcima da ulepša život i obogati njegove svakodnevne aktivnosti

  • 0
Mačka hrana poslastice Foto: Pixabay.com

Bliže se praznici i pred sobom imamo važnu misiju: da usrećimo druge, uključujući i naše ljubimce. Poklon bi trebalo vašim ljubimcima da ulepša život i obogati njegove svakodnevne aktivnosti. Ukoliko se razmišljate da nešto kupite za svoju mačku, možda će vam ovaj tekst dati ideju.

Mačke vole udoban život, i to ne kriju. Gledaći sa jedne strane, one sate i sate provode spavajući, uređujući svoje krzno ili prosto - tamaneći ukusne granule i sosiće koji im se ponude.

Međutim, sa druge strane, mačke su i rođeni lovci, čiji nagon za lovom i osvajanjem nije nestao ni njenim pripitomljavanjem, piše apetit.rs. Da biste sve aspekte mačjeg života učinili udobnim (za vreme odmora) i funkcionalnim (za vreme aktivnosti), na raspolaganju vam je brojna oprema.

Za odmor su tu kreveti i prostirke, zatim furminatori i različita sredstva za brigu o krznu, grebalice, kao i posipi različite strukture i mirisa.

Možda većinu ovih stvari već imate, ali vredi razmisliti o proširivanju “asortimana”, ili u slučaju posipa - testiranje novih vrsta, Kada je reč o aktivnom životu mačke, na raspolaganju su vam ogrlice i povoci, transporteri za mace - turiste, reflektujući prsluk ili ogrlica za potpunu bezbednost napolju, prenosive posude za vodu i hranu, ili malo odeće koji će štiti ljubimca u hladnom periodu godine.

Igračke za mačke - obogatite dan igrom

Igračke za mačke imaju dvojaku ulogu: one su i trening i zabava. Upotrebom različitih igračaka vi podstičete macu na aktivnost, što je naročito važno kod onih ljubimaca koji žive isključivo u stanu.

Kada je reč o igračkicama koje donose mir i zadovoljstvo ljubimcima, tu su simpatične plišane igračke, ili one sa posebnim mirisima. Eto odličnog načina da se uvede neka promena u svakodnevicu vaše mačke.

Poslastice i hrana za mačke kao omiljeni poklon

Nema dileme - hrana i poslastice su najbolji poklon koji maca može da dobije. Bilo da se odlučite za ukusne granule sa razlicičim ukusima, za sosiće koji prosto mame da se pojedu odmah, ili na hrskave poslastice koje će mačka sa uživanjem grickati, nećete pogrešiti.

Iako su praznici vreme kada želite da kompletno razmazite vašu mačku, probajte da i vi i ona odolite prekomernim poslasticama. Vaš ljubimac i njegovo zdravlje zavise od vas, pa je potrebno da vi vodite računa o količini hrane koju joj dajete.

Nemojte popuštati pred tim nežnim pogledom, i dajte maci hranu i poslastice u optimalnim količinama koje preporučuje proizvođač ili veterinar, naročito ukoliko je reč o mački koja je sterilisana ili kastrirana.

Video: Kao da ima lepak na šapama: Mačka koja hvata sve što joj bacite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari