• 0
 ≫ 

Mili se zaglavila u mulju, spasioci uzalud pokušavali da je izbave, a onda su zakačili kobasicu na dron

 ≫ 

Na sreću spasilaca, pas je bio gladan i zagrizao je mamac

  • 0
Pas džek rasel plaža mulj

Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Kako je plima narasla, počelo je da izgleda opasno za Mili, ženku džek rasela koja se zaglavila u mulju i prkosila naporima policije, vatrogasaca i obalske straže da je izvuku.

Spasioci su morali da budu maštoviti i došli na ideju da zakače kobasicu na dron i nadaju se da će miris poslastice odvesti psa na sigurno.

Ideja je bila genijalna i Mili je ponovo bila sa svojim vlasnicima nakon što je pratila viseću kobasicu do višeg, bezbednijeg terena.

Mili je nestala u Hempširu i nakon dramatične potrage uočena je u mulju, u opasnosti da je povuče plima.

Kako se odupirala nastojanjima da pređe na bezbednije mesto, pilot drona je predložio pričvršćivanje hrane na jednu od bespilotnih letelica koje su korišćene za praćenje psa.

- Bila je to luda ideja - rekao je Kris Tejlor, jedan od spasilaca, ali nakon što što su proverili propise i saznali maksimalnu težinu koju dron može da ponese, izračunali su da na njega može da bude pričvršćena samo jedna kobasica.

- Jedan od lokalnih stanovnika doneo nam je kobasice, a žena ih je skuvala pre nego što smo je zakačili žicom - rekao je Tejlor.

Na sreću spasilaca, Mili je zagrizla mamac.

- Da je nismo sklonili iz tog područja, naišla bi plima i bila bi u opasnosti da se udavi. To je bilo nešto što nikada ranije nismo probali - kobasice su bile poslednje rešenje, jer nismo mogli da dođemo do nje kajakom ili bilo kojim drugim putem - rekao je Tejlor.

Pošto je Mili bila gladna, uspeli su da je namame dalje od opasnosti na više tlo, prenosi Guardian.

Mili je na kraju otrčala u zagrljaj svojih vlasnika.

Video: Ovaj pas ima najčudniji hod: Da li rastao sa konjima ili je samo blesav

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari