• 3
 ≫ 

Pas čeka ubijenu vlasnicu pred vratima kuće, vezan na lancu, a okolo žute trake: Suze same padaju

 ≫ 

Još jedan primer neizmerne i neiscrpne vernosti pasa od koje može da se napravi film

  • 3

"Gde je do sad?", "Zašto je nema?", "Nije me valjda napustila?", "Evo je! A, ne, ipak nije", "Čuvaću kuću, dok se ne vrati, pa ćemo u šetnju"... Da postoji uređaj za čitanje misli životinja, tako bi zvučale misli malog Čata, psa čuvara novinarke Lurdes Maldonado Lopez.

Na Čatovoj teritoriji došlo je do novih momenata na koje nije navikao. Pogled prema ulici remete mu žute trake, postavljene od strane nepoznatih posetilaca. Omeđen pred sopstvenom kućom i ograničen lancem, Čato motri po ulici tražeći Lurdes. Dolaze ljudi dobrog srca da ga nahrane, napoje i pomiluju, ali na kraju dana ostaje sam u milosti i nemilosti sunca Tihuane i mraka kućice.

Lurdes Maldonado Lopez ubijena je 23. januara iz vatrenog oružja ispred svoje kuće u kasnim večernjim časovima. Tek nekoliko minuta kasnije pošto je policijska patrola zadužena za službenu pratnju napustila njen dom. Neko je bio vrlo strpljiv, poznavao njenu svakodnevicu i sačekao je najbolji momenat za fatalni pucanj.

Maldonado je nedavno dobila parnicu protiv bivšeg guvernera Haima Bonilje. Lavina pretnji smrću krenula je posle tog slučaja. Dobila je službenu pratnju, zatraženu direktno od predsednika Andresa Manuela Lopesa Obradora. I na kraju su sve te pretnje realizovane.

Ulaz ispred kuće postao je mesto zločina, a Čato njegov neizostavan deo. Dok se vrši istraga, pas ne sme biti sklonjen na drugo mesto. Posvećen je maksimalno svojoj ulozi psa čuvara.

Potresne snimke vernog Čata vezanog ispred kuće, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Pas trčao za kovčegom pokojnog gazde, pa legao na njegov grob na kom od tada živi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    28. januar 2022. | 11:16

    Najvoljeniji, najverniji, naiskreniji prijatelj i niko nikada vas nece voleti kao oni. To vam govorim iz iskustva moj Maks je bio i ostao moja najveca ljubav.

  • mima

    28. januar 2022. | 11:00

    Jedini odan veran prijatelj coveka pas

  • Amoresuperatutto

    28. januar 2022. | 16:20

    Najvernija bica koja nas bezuslovno vole.To im je jedina uloga u zivotu kad su neciji ljubimci, da vole.A tek udoljeni koliko su dobri i mili psi i stostruko vracaju svaki dobar gest i ljubav koju im pruzimo.