• 1
 ≫ 

Osmi Mrnjau Fest: Jesenji "mačkenbal" u Beogradu

 ≫ 

Praznik mačaka održava se 29. i 30. oktobra, u Hotelu Jugoslavija, uz izbor najlepših četvoronožnih dama po World Cat Federation pravilima i udomljavanje zdravih maca sa štandova LePetit staratelja

  • 1
Mrnjau Fest Foto: Društvo LePETit

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole!

U subotu i nedelju, 29. i 30. oktobra, u Hotelu Jugoslavija, društvo Le PETit osmi put priređuje tradicionalni jesenji Mrnjau Fest. Na festivalu će, pored prelepih maca, biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle!

Stižu najlepše mace sveta

Glavni program Mrnjau Festa je zvanično takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade. U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke, ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, mančkin, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge. Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija u sastavu: Cornelia Hungerecker - Nemačka (WCF AB), Aija Nuke - Latvija (WCF AB), Daniel Counasse - Belgija (WCF AB) i Kaai Du Plessis - Holandija (WCF AB). Takmičenje vodi Svetlana Lalović, međunarodni felinološki sudija.

Udomljavanje uz poklone

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti udomljavanje zdravih i lepih maca. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog mekanog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji, ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane. Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca, s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak.

I ovoga puta posetioci Mrnjau Festa će imati priliku da svoje mačije blago obraduju kvalitetnom hranom, ali i ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicom! Ljubitelji mačaka, dobrodošli na jesenji Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 29. i 30. oktobra od 10-18 h u Hotelu Jugoslavija. Takmičenje mačaka odvijaće se oba dana. Programi za decu i udomljavanje zdravih i lepih maca su od 11 do 17 časova. Cena ulaznice je 400 dinara, dok je za decu predškolskog uzrasta ulaz slobodan!

(Društvo LePETit/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari