• 0
 ≫ 

U susret Svetskom danu životinja: Slikajmo za Čupka po uzoru na Van Goga

 ≫ 

Uradimo nešto lepo za naše najbolje prijatelje!

  • 0
Svetski dan ljubimaca Foto: Shutterstock

U utorak 4. oktobra biće 91. godišnjica otkako se proslavlja Svetski dan životinja.

Cilj ustanovljavanja Dana životinja bio je zarad poboljšanja standarda širom sveta. Proslava Svetskog dana životinja ujedinjuje pokret za dobrobit životinja, mobilišući ga u globalnu silu da učini svet boljim mestom za sve životinje. Slavi se na različite načine u svakoj zemlji, bez obzira na nacionalnost, veru, veru ili političku ideologiju. Kroz povećanu svest i obrazovanje možemo da stvorimo svet u kome se životinje uvek prepoznaju kao bića sa osećajem i da se njihova dobrobit uvek posvećuje puna pažnja.

Animal Rescue Serbia (ARS) je prvo zvanično neprofitno udruženje građana koje dobrovoljno spasava životinje iz kritičnih situacija – sa visina, iz dubina i sa vode. Baš oni će ove godine 4. oktobra nastaviti sa kampanjom 100 TONA HRANE kako bismo na vreme prikupili dovoljno hrane za napuštene životinje budući da se približavaju hladni dani.

Takođe, pored svih drugih projekata oni pokreću i jedinstvenu besplatnu aplikaciju za mobilne telefone kroz koju će građani moći da prijave problem sa životinjama, potraže pomoć, informišu se ili nauče nešto novo o životinjama koje ih interesuju.

Lepi primeri iz susedstva

"Paint & Wine" slikarska radionica koja će se organizovati 6. oktobra je posvećena Čupku, predivnom psu kog su vlasnici usvojili kada su ga pronašli na ulici nakon što ga je pregazio auto. Međutim, lečenje je bilo dugo i koštalo je oko 1.000 evra sa sve stacionarom. Ostalo je 17 hiljada dinara duga za Čupkovo lečenje, a vlasnici "Paint & Wine" radionica su izašli u susret vlasnicima i organizovali slikarske radionice kako bi prikupljeni novac usmerili za otplaćivanje duga.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Paint & Wine Beograd (@paint_and_wine_beograd)

- Za naše radionice nije vam potrebno nikakvo predznanje. Kroz proces slikanja vas vodimo korak po korak te je uspeh zagarantovan a vaša remek dela nosite kući. Sav materijal obezbeđujemo mi i uz svaku kupljenu kartu po ceni od 2.400 dinara sledi vam piće po želji - piše na njihovom oficijalnom "Instagram" profilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari