• 0
 ≫ 

Prvi veliki marš za životinje u Beogradu: Za one koji ne mogu da govore u svoje ime

 ≫ 

Minulog vikenda, u našoj prestonici održana je manifestacija posvećena svim četvoronošcima čiji životi zavise od čoveka i njegovih planova

  • 0
Prvi veliki marš za životinje u Beogradu Foto: Printskrin Jutjub

U subotu, 1. oktobra, u Beogradu je održan Prvi veliki marš za životinje u Srbiji, u organizaciji Vege zajednice.

Na ovoj manifestaciji učestvovali su ljubitelji, poštovaoci četvoronožaca i svi oni kojima je “dosta da po ulicama gledaju izmučene napuštene životinje i pse koji ceo život provedu na lancu i oni koji se ne slažu sa odlukom da životinje ne mogu da se voze javnim prevozom. Gradom su marširali i oni koji su prijavili zlostavljanje životinje ali niko nije reagovao, zatim borci protiv investitora koji uništavaju prirodna staništa i oni koji su želeli da dignu glas za nemoćne životinje koje ceo život provedu u industriji zabave (u cirkusu i zoološkom vrtu). Veliki marš podržali su i svakodnevni borci za one kojima se život okončava zbog hrane, kozmetike i odeće i svi oni koje žele da ovaj svet bude lepše i pravednije mesto za životinje.

Uoči Prvog velikog marša za životinje predstavljeno je i nekoliko zanimljivih događaja. Od 26. do 30. septembra na više lokacija u Beogradu održane su brojne radionice, a u petak, 30. septembra, u prostoru "Miljenko Dereta", održano je predavanje Dejvida Pedersena, menadžera kompanije ProVeg iz Nemačke. Pedersen je rukovodilac projekta kojim je do 2040. godine predviđeno smanjenje potrošnje mesa za 50 posto. ProVeg radi sa vladama, javnim institucijama, medicinskim radnicima, javnošću i privatnim kompanijama u želji da pomogne svetu da pređe na ishranu baziranu na biljkama koja je održiva za ljude, životinje i našu planetu.

Napomena: Organizator Prvog velikog marša za životinje je Vege zajednica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari