• 0
 ≫ 

Jesenje zanimacije vlasnika i psa: Da li više volite branje jabuka ili jurnjavu u kukuruznom polju?

 ≫ 

Kako se vi i vaš ljubimac zabavljate u jesen? Evo predloga zanimacija u kojima možete zajedno učestvovati, uz obostrano zadovoljstvo i radost

  • 0
Jesenja zabava psa i vlasnika Foto: Shutterstock

Svako godišnje doba ima svoje čari i prednosti, ali smo u ovom trenutku, normalno, zainteresovani za jesen.

Drveće dobija divne, tople boje, a neki ljubimci već šetaju u šarenim, toplim džemperićima. Postoji mnoštvo jesenjih aktivnosti u kojima zajednički možete učestvovati sa svojim psom. Zato podelite sa njim sve radosti tople jeseni, od šuškanja po lišću u parku, pripremi jela od bundeve, pa čak i gledanju fudbalskih utakmica.

Evo preliminarne sezonske liste Daily Paws, sa 14 predloga za dobru zajedničku jesenju zabavu!

Jesenja zabava psa i vlasnika Foto: Shutterstock

1. Nabavka bundeve

Proslava jeseni nije “prava” bez bundeve. Izaberite da li će ona biti ukras u vašem domu ili glavni sastojak čorbe, pite ili neke druge đakonije. Kad krenete u nabavku ovog ploda, koji je u celom svetu simbol jeseni, povedite i psa. On možda nije stručnjak za procenu zrelosti bundeve, ali će sigurno sjajno pozirati ispreg vašeg fotoaparata ili ekrana mobilnog telefona. Instagram, Fejsbuk i ostale društvene mreže pucaju od količine fotografija sa temom “Pas i bundeva”, pa zašto da se i vi ne pridružite tom trendu? Samo, budite sigurni da je vaš ljubimac obavio fiziološke potrebe pre nego što krenete u kupovinu, jer ćete u suprotnom morati da platite sve ono što vaš pas obeleži!

2. Branje jabuka

Domaći sok, pita, torta od jabuka - zaista nema kraja spisku ukusnih poslastica koje možete napraviti od ove rajske jesenje voćke. Ako živite u ruralnoj sredini, tim bolje, jer znate da ćete na stolu uvek imati zdrave namirnice. Kad krenete u berbu, ne morate biti sami. Odvedite psa u voćnjak: sigurno će uživati u šetnji ili trčkaranju između stabala. Neka vam fotoaparat ili kamera budu pri ruci da biste snimili svog ljubimca. I kao što je red, ponudite ovu svežu hrskavu poslasticu svom “pomoćniku”, samo prethodno odstranite jezgro i semenke.

3. Šetnja u prirodi

Posle letnjih vrućina, zahlađenje će prijati ne samo vama, već i vašem četvoronožnom prijatelju. Vodite ga što češće u šetnje, jer će mu boravak u prirodi i te kako prijati. Da li ćete kao destinaciju izabrati ograđeni deo parka za kućne ljubimce, izletište izvan grada ili seosko okruženje, vaš je izbor. Bonus poene imate ako napravite fotografije na kojima dominira vaš pas koji se valja u gomili jesenjeg lišća!

4. Gledanje fudbalske utakmice

Ako ste ljubitelj fudbala, nema boljeg perioda od jeseni kad se na TV prikazuje utakmica za utakmicom! Posvetite popodne ili veče u “urlanju” i bodrenju omiljenog tima sa svojim psom. Pokažite zajedno timski duh odgovarajućim dresovima i ne zaboravite na grickalice za vas, ali i vašeg ljubimca!

Koliko pas može dramatično doživeti situaciju u fudbalskom derbiju, pogledajte u VIDEO snimku

5. Pravljenje domaćih poslastica

Nazovimo jesen onako kako joj i priliči: nezvanični početak sezone pripreme slanih i slatkih poslastica. To je vreme gotovo konstantnog uključivanja pećnice i pripreme ukusnih jela. Kad omamljujući mirisi ispune dom, teško da će vaš pas ignorisati sve arome koje se budu širile njegovim okruženjem. Pripremite se na još jače ignorisanje supertužnog pogleda vašeg četvoronošca. Da vas ne bi grizla savest, napravite i psu poslastice na bazi bundeve, šargarepe ili jabuke. To su namirnice koje ne smetaju psećem stomaku.

6. Rezbarenje tikve

Posle kupovine bundeve, sledi njeno čišćenje. Kad otvorite tikvu i izvadite unutrašnjost, možda ćete poželeti da na kori ove namirnice izrezbarite neke zanimljive slike. Vlasnici pasa skloni umetničkom izražavanju mogu se oprobati i u rezbarenju lika svog ljubimca na plodu.

7. Priprema kostima za maskenbal

U našoj zemlji ne praktikuje se masovno obeležavanje Halloweena, ali možda pripadate onima koji vole dekoraciju i aktivnosti koje se organizuju u popularnoj Noći veštica. Ako pripremate kostim za maskenbal, nabavite i mini verziju za svog psa. Ne samo da ćete biti aktraktivan par, već se možete nadati i pobedi na eventualnom takmičenju koje se često organizuje povodom ove neobične proslave. Onlajn nadmetanje ili šepurenje pred ličnim objektivom? Svejedno je: važno je da se vi i vaš pas dobro zabavite.

8. Igranje sa opalim lišćem

Bez obzira na to da li vaš pas voli da se valja po gomili opalog lišća u gradskom parku ili imate kuću sa dvorištem, dopustite ljubimcu da se maksimalno zabavi. Bacajte u vazduh gomile lišća koje ste nagrabuljali: nećete verovati koliko to raduje naše drage četvoronožne prijatelje.

Jesenja zabava psa i vlasnika Foto: Shutterstock

9. Izrada “pametnih” igračaka

S jeseni se dani skraćuju, a noći oduže, pa ćete više vremena provoditi u u zatvorenom prostoru. Prekratite vreme tako što ćete psu nabaviti “pametne” igračke, možda čak i one koje u sebi imaju skriveni prostor za poslastice. Ujedno, nabavite i sebi puzle sa motivima pasa, pa se opružite na tepihu pored svog ljubimca, gde ćete zajednički “mozgati”.

10. Opuštanje u domu

Svež jesenji vazduh i niže temperature su poziv da sredite dom i pripremite ga za hladnije dane u kojima ćete se opuštati u toploj i prijatnoj atmosferi. Pripremite mekano i toplo ćebe, koje ćete iskoristiiti da ušuškate psa i sebe kad se nađete na kauču, pred TV-om. Razmislite o nabavci električnog jastučeta ili kreveta za psa, a ako imate peć na drva ili kamin, ugođaj vam je zagarantovan. Sesije maženja i opuštanja upotpuniće i filmske večeri. Pronađite ostvarenja u kojima glume i četvoronošci!

Jesenja zabava psa i vlasnika Foto: Shutterstock

11. Zabava u kukuruznom polju

Ako živite u seoskoj sredini, verujemo da ste u detinjstvu nebrojeno puta trčali kroz zasade kukuruza, jureći se sa rođacima i prijateljima. Trčanje kukuruznim poljem je jedna od glavnih jesenjih aktivnosti u ruralnoj sredini. U slučaju da zađete duboko u kukuruzište, ko će vam bolje pomoći da se izbavite iz tog lavirinta od psa?

12. Planiranje obroka

Jesen je i period čestih poseta prijateljima i rođacima, uz neizbežnu trpezu prepunu ukusnih jela. Bez obzira na to da li ste domaćin ili gost, nemojte zaboraviti na svog psa koji isto tako ima pravo na ukusan zalogaj. Uz poštovanje nutritivnih pravila i unošenje odabranih namirnica, ljubimca možete počastiti komadićem pečene piletine ili ćuretine, a kao desert mu ponudite komad pečene bundeve ili pire od ove zdrave i ukusne namirnice.

13. Učešće u sportskim aktivnostima

Jesen je i vreme organizovanja sportskih takmičenja u kojima mogu učestvovati i naši kućni ljubimci. Ukoliko nije reč o nadmetanju za životinje, konsultujte se sa organizatorom u vezi sa dovođenjem psa na trku ili drugi vid aktivnosti.

Izložba pasa Foto: Pixabay

14. Odlazak na izložbu pasa

Poslednje tromesečje kalendarske godine je i vreme organizovanja izložbi kućnih ljubimaca. Ako imate psa kog pripremate za ovakvu manifestaciju, verujemo da jedva čekate izlazak u ring i susrete sa prijateljima i njhovim ljubimcima. Ukoliko redovno posećujete izložbe pasa, a vaš ljubimac ne učestvuje, to nije prepreka za dobru zabavu: možete zajedno bodriti svog favorita.

Kako provodite jesenje dane sa ljubimcem? Zabavljate li se u gradskom parku ili ste pak privilegovani svojim vrtom u kojem vaš pas uživa, valjajući se po gomilama lišća? Da li ste već počeli da pečete pite bundevare ili kuvate čorbice od ove ukusne tikve? Pišite nam o tome i šaljite fotografije svojih pasa u jesenjem ambijentu!

Kako izgleda jesenja idila sa psom pogledajte u VIDEO snimku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari