• 2
 ≫ 

Dva pomeranca se venčala na Filipinima: U društvu "mladenaca" bilo još 14 četvoronožnih parova

 ≫ 

Miči i Moči su “odlajali” sudbonosno “da” 4. oktobra, na Svetski dan životinja, u okviru svečane ceremonije venčanja kućnih ljubimaca

  • 2
Venčanje pomeranaca na Filipinima Foto: Ted ALJIBE / AFP / Profimedia

Pomeranci Miči i Moči su novopečeni “mladenci”: oni su “odlajali” sudbonosno “da” na tradicionalnoj svečanosti venčanja kućnih ljubimaca na Filipinima.

Mlada i mladoženja su jedan od 15 parova koji su se, uz poseban blagoslov, odlučili na zajednički život i započeli ga 4. oktobra, na Svetski dan životinja.

Vlasnici pomeranaca Ianne De Guia i Brian Largo, koji su se pridružili stotinama ljubitelja kućnih ljubimaca na ovom simpatičnom hepeningu, rekli su da su Miči i Moči, odeveni za tu priliku u haljinu i smoking, uspeli da učvrste svoju vezu nakon što su nedavno postali roditelji divnih štenaca.

Posle venčanja, svi mladenci su odjurili u park pored tržnog centra gde su stotine životinja, uključujući mačke, kuniće i zamorce, primile blagoslov od sveštenika koji ih je poprskao svetom vodicom. Pola Pakis, vlasnica ši cua koji je takođe prisustvovao ceremoniji, izjavila je da su blagoslovi kućnih ljubimaca veoma važni, jer ih štite od bolesti i obezbeđuju dug život.”

Bio je to prvi obred ove vrste od početka pandemije korona virusa. Svečana ceremonija venčanja psećih parova na Filipinima organizuje se svakog 4. oktobra, na dan Svetog Franje Asiškog, kad se u svetu proslavlja Svetski dan životinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dago 1

    6. oktobar 2022. | 10:41

    Stvarno smo zasluzili da se vratimo u kameno doba.

  • Mmmm

    6. oktobar 2022. | 11:12

    Uskoro ce propast sveta,i ako ce ,tako treba.Ovo je klasicni idiotizam.Posle rodjendana sada i vencanje.Daleko bilo.