• 1
 ≫ 

Kasper, pas herojskog srca: Spasao stado ovaca od čopora kojota

 ≫ 

Sredinom novembra je čopor od 11 vukova napao stado, a Kasper je uleteo u krvavu borbu da spasi ovce

  • 1
Georgia, coyote dog

Foto: John Wierville/Facebook

Ako je neko zaslužio titulu veoma dobrog psa, onda je to Kasper, 20-mesečni pirinejski planinski pas iz Dekatura, u Džordžiji, koji je sam ubio osam kojota pokušavajući da spasi stado ovaca svog vlasnika.

Sredinom novembra je čopor od 11 vukova napao stado farmera Džona Virvilera, a Kasper je uleteo u krvavu borbu da spasi stado. Borba ga je koštala dela kože i repa.

Kako prenose američki mediji, Kasper je ubio osam kojota i razjurio preostala tri, ali se nije odmah vratio kući, te je njegov vlasnik putem Fejsbuka krenuo da ga traži, prenosi CBS News.

Dva dana kasnije Kasper se vratio kući.

"Gledao me je kao da me moli da mu pomognem i da mu čuvam. Kojoti su mu bukvalno odrali kožu", rekao je vlasnik herojskog psa.

Georgia, coyote dog

Foto: John Wierville/Facebook

Virviler je napisao da je Kaspera u kritičnom  stanju odveo kod veterinara, koji mu je ušio rane na vratu i vlasnik se nada da neće doći do infekcije.

"Kasper je sada malo oprezan u vezi sa svime, otkako se suočio sa smrću", napisao je Virviler, ali veterinari su rekli da uz malo sreće Kasperu možda neće biti potrebna transplantacije kože.

Više od 15.000 dolara je do sada prikupljeno za Jasperove bolničke račune kroz GoFundMe kampanju dok se širila vest o njegovoj hrabrosti.

Video: Neustrašiva mačka nadmudrila kojota i pokazala ko je vladar poseda: Ovde ja čuvam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    7. decembar 2022. | 18:15

    Kojot i vuk nisu isto, tj nisu ni slično jer od 11 vukova ni lav ni medved niti bilo koja druga životinja ne bi mogla da se odbrani