• 0
 ≫ 

Pokušajte da zadržite suze: Mladić bez oka usvojio jednookog mačora!

 ≫ 

Amerikanac Dilan, kome je hirurški odstranjeno levo oko, za budućeg ljubimca izabrao je mačka Martina koji je u azilu ostao bez desnog oka

  • 0

Ovo je priča o Dilanu, mladiću iz Ohaja u SAD, koji je usvojio mačku iz jednog prihvatilišta za napuštene kućne ljubimce.

Humano društvo okruga Ričland u Ohaju (SAD) na društvenim mrežama podelilo je vest da je mačka Martina, štićenika ove ustanove, usvojio mladić po imenu Dilan. Ova vest ne bi bila nesvakidašnja i toliko emotivna da mačak i njegov novi vlasnik nemaju po jedno oko! Naime, Dilanu je levo oko hirurški odstranjeno iz zdravstvenih razloga, dok je mačak Martin izgubio desno četiri dana posle intervencije koja je obavljena na Dilanu.

Po usvajanju, Humano društvo okruga Ričland na svom fejsbuk profilu objavilo je:

„Čestitamo Dilanu i Martinu i želimo im sve najbolje do kraja života. Svi plačemo od sreće!”

Osim što je objavilo vest o usvajanju Martina, Humano društvo okruga Ričland otkrilo je detalje o njegovoj i Dilanovoj zdravstvenoj situaciji.

Mnogi potencijalni vlasnici kućnih ljubimaca smatraju da su mačke poput Martina nepodobne za kućne ljubimce. Srećom, postoje načini da i kućni ljubimci sa fizičkim hendikepom pronađu topao dom.

*Delite i lajkujte postove i video snimke mačaka sa hendikepom: to pomaže širenju svesti o usvajanju životinja koje teško pronalaze novi dom.

*Razmislite o usvajanju mace sa fizičkim nedostatkom.

*Pomozite da se razbiju mitovi o mačkama sa FIV-om: mnoge mace sa ovim virusom dugo i srećno žive.

*Najmanje što možeteda uradite je da donirate novac ili hranu lokalnim azilima i prihvatilištima koji brinu o povređenim i hendikepiranim mačkama.

Mačka bez oka Foto: Pixabay

Da li biste usvojili mačku sa fizičkim nedostatkom? Pišite nam o tome!

Video: Najdeblji i najslađi mačor na svetu: Živi na leđima, jer kad jednom legne, teško se vraća u normalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari