≫ 

Srpske rukometašice neće igrati polufinale EP!

Naše devojke nisu imale snage da se dostojno suprostave Holanđankama

  • 8

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Holandije na EP u Švedskoj rezultatom 35:27 (17:12) , i tako ostala bez plasmana u polufinale.

Bio je ovo drugi uzastopni poraz Srpkinja u drugom krugu što znači da će meč sa Francuskinjama u 3. kolu biti samo za prestiž.

Srbija nije imala ni promil šanse protiv aktuelnih vicešampionki sveta. Osim vođstva od 2:1 i 4:3, protivnice su držale konce igre u svojim rukama. Brz centra i surovi kontranapadi su im doneli +5 na poluvremenu (17:12).

Naše rukometašice su u nastavku u dva navrata stigle do minus tri i posed napada, ali su protivnice za 60 sekundi vraćale plus pet. Pitanje pobednika su praktično rešili u 46. minutu (26:20).

Najefikasnija u našem timu bila je Jovana Stoiljković sa osam golova iz 12 šuteva. Tamara Georgijev i Sanja Radosavljević postigle su po četiri, a Anđela Janjušević i Marija Dmitrović po tri.

S druge strane, Broh i Abinj su postigle po šest, Malestain je stala na pet.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

KRAJ VEĆ U PRVOM POLUVREMENU?

Naše rukometašice su loše počele meč, jer su već u prvom napadu primile gol iz kontranapada. Međutim, Krpež i Stoiljković su nakon minut i po preokrenule rezultat i na semaforu je stajalo 2:1.

Moglo je da bude i više, ali su Srpkinje promašile iz izglednih situacija posle tri odlične akcije. Pogotovo je zaboleo onaj promašaj Tamare Georgijev, pošto su Hoilanđanke već u narednom napadu izjednačile na 2:2 (5. minut). Na ulasku u 7. minut Srbija je ponovo vodila (4:3), posle dva gola Jelene Stoiljković.

Prvo vođstvo Holanđanki viđeno je u 9. minutu (5:4) kada je sevnula kontra i realizacija Malestainove. Jovana Risović ništa nije mogla, iako je do tada skupila nekoliko dobrih intervencija. Stativa Srbije u narednom napadu donela je još jednu kontru za protivnice koje su povele sa 6:4. Trenutak za prvi tajm-aut Srbije.

Holanđanke su na isteku 15. minuta imale vođstvo 9:6, da bi gol Liščevićeve poništen u narednom napadu. Navodno, lopta nije prešla liniju. Ali, nažalost, jeste ona koju je uputila Snelderova (10:6). U narednom napadu Stoiljkovićeva je ostigla svoj 5. gol i smanjila je na 10:7.

Ipak, ni ona nije svemoćna. Njen šut u 20. minutu zaustavila je Vester. Usledio je tajm-aut za Holanđanke koje su vodile sa 11:7. Napad posle tajm-auta nisu iskoristile, ali jesu sledeći i Malenstain je pogodila za 12:7.

Foto: Rukometni savez Srbije Foto: Rukometni savez Srbije

Jakovljević i Liščević su vrlo brzo smnajile na 12:9, da bi Malestain postigla svoj peti gol na meču za 14:9. Potom je viđena nova mini serija Srpkinja. Dva brza gola za 14:11 i napokon iskorišten kontranapad Pop Lazićeve. Ali, Holanđanke ne bi bile vicešampionke sveta da nisu sposobne da na seriju vrate serijom. I vrlo brzo na semaforu je stajalo 17:11 za njih.

Uspele su naše sa igračem više da postignu još jedan gol do poluvrmeena, ali on nije ''oprao'' loših prvih pola sata - 17:12.

RAPSODIJA HOLANĐANKI U DRUGOM POLUVREMENU

Foto: Rukometni savez Srbije Foto: Rukometni savez Srbije

Srpkinje su na poluvremenu promenile golmana i Marija Čolić je za dva minuta odbranila tri zicera. Georgijev i Dmitrovićeva su to iskoristile s druge strane za smanjenje rezultata na 17:14.

Nije dugo trebalo Holanđankama i sa dva gola su odmha vratile onu prednost - 19:14. Zatim grub faul i Srbija je imala igračicu više koja je našim devojkama donela dva gola, ali i sedmerac za 20:16 u korist Holandije.

Taman se naš tim primakne na tri gola zaostatka i posed napada, Holanđanke kao da ubace u višu brzinu i eto ih olako na +5. Tako je bilo i u 45. minutu kada su Srpkinje primile gol iz sedmerca i ostale sa igračicom manje - 25:20.

Šest minuta kasnije već je bilo 30:22, da bi Stoiljkovićeva postigla svoj sedmi gol i smanjila na 30:23. Na kraju, ubedljiv poraz...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ben

    12. decembar 2016 | 23:43

    Andjela bravo!!!!

  • Wien

    12. decembar 2016 | 19:12

    Nase primadone bi trebale malo vise poraditi na kondiciji...ovo je sport u kojem se trci...a nasi treneri da shvate...ne igra se vise rukomet kakav je igrala Metaloplastika nekada...

  • Stranac u noci

    12. decembar 2016 | 20:19

    Mi neznamo sta je kontra i brzina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA