Hrvati napali Štimca zbog pohvala na račun - ČETNIKA!!!

Komentari selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske da su četnici bili antifašistički pokret u Hrvatskoj dočekani "na nož". Nazivaju ga jadnikom i poručuju mu da se preseli u Šumadiju

  • 18
Igor Štimac Foto: Tanjug/Dragan Stanković, arhiva

Hrvatski selektor Igor Štimac uzburkao je tamošnju javnost ocenom da su četnici priznati antifašistički pokret. Štimac je putem Fejsbuka komunicirao sa navijačima, a jedan od njih upitao ga je da je da li će projaviti srpskog kolegu Sinišu Mihajlovića kod FIFA, zato što se slikao sa majicom na kojoj je ispisano ćirilicom Vukovar. U tom gradu Hrvati nedeljama protestuju zbog uvođenja ćiriličnih natpisa u državnim institucijama.

- Pa, nije li Hrvatski sabor doneo odluku, a Vlada provela istu kad je u pitanju ćirilica - upitao je Štimac, a onda je usledila "bomba".

- Vidim da ne znaš i da su četnici od zapada, kojem smo se mi bacili u krilo, odavno priznati kao antifašistička vojska, ako se ne varam?! Nacionalno svestan sam uvek bio i ostaću, kamo sreće da nas je više takvih. Pozdrav - poručio je hrvatski selektor.

Nešto kasnije konverzacija je povučena sa Štimčevog Fejsbuk profila, ali je sačuvana u postovima onih koji su reagovali na nju. Da li se hrvatski stručnjak uplašio ili samo zaključio da se izleteo, ostaje nam da nagađamo.

Hrvatski mediji (Jutarnji i Večernji list) preneli su Štimčevu izjavu bez komentara, ali zato nije izostala reakcija čitalačke publike.

- E moj Štimac da je znat povijest, idi u Šumadiju i ne vraćaj se jadniče - poručio je jedan od ogorčenih Hrvata.

Reakcije na stav hrvatskog selektora, očekivano, uglavnom su negativne. Možda je iznenađenje da je u anketi Večernjeg lista "čak" 29 odsto posetilaca sajta glasalo da podržava stav Igora Štimca, 54 procenata su se izjasnili protiv, četiri procenta smatra da treba prijaviti Sinišu Mihajlovića zbog slikanja sa majicom, a ostali su više-manje zaključili da selektor treba da se bavi fudbalskim temama i da se mane četnika, istorije i politike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Invictus

    15. septembar 2013 | 12:17

    Koji kompleksi .. Toliko mrznje prema drugom narodu nema nigde na ovom svetu

  • Bumerang

    15. septembar 2013 | 13:08

    Jebala vas vise politika i ustase i cetnici,umisto da idemo svi zajedno naprid zivimo u proslosti

  • Izujedase me komarci

    15. septembar 2013 | 12:43

    Xaxxaxaxa....poubijajte se medjusobno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA