U SMRT ZBOG FUDBALA: Robovi grade stadione u Kataru! (VIDEO)

Radnici koji grade stadione rade u nehumanim uslovima bez hrane, bez dokumenata za rad, putnih isprava, a do sada je njih 44 preminulo na radnom mestu

  • 1
Robovi na stadionima u Kataru Printskrin Youtube/TomoNews US·

Radnici koji grade fudbalske stadione u Kataru za Mundijal 2020, rade u robovskim uslovima, a već njih 44 -vorica su prminula tokom rada, prenosi britanski Gardijan. Najviše njih je umrlo od posledica srčanih problema, ali raznih nesreća na radu.

Sve je to zbog toga što su smešteni u nehumanim uslovima bez osnovnih sanitarija, bez obroka, a vodu za piće moraju sami da plaćaju, dok novac za rad vrlo retko dobijaju.

Temperature u Kataru tokom jula, kada se Mundijal obično održava, dostižu i 50 stepeni celzijusa, pa će FIFA odlučiti da li će takmičenje pomeriti na zimu. Britanski list je čak i napravio video pod nazivom "Katarski stadioni niču na leđima robova"

Radnici ne mogu da napuste svoje radno mesto jer su im uglavnom zaplenjeni pasoši i dokumenta za rad, pa nemaju dozvolu da napuste ovu bogatu bliskoistočnu zemlju koja se obogatila na nalazištima nafte.

Na ove izveštaje iz Katara reagovao je potpredsednik FIFA Džim Bojs, koji je pokrenuo hitnu istragu. Organizator je saopštio da će od svih izvođača radova na stadionima zahtevati novi kodeks.

Ako mislite da je FIFA odgovorna za smrt ovih ljudi i za rad u nehumanim uslovima ostavite komentar ispod.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    28. septembar 2013 | 10:09

    То су амерички пулени. Све док имају нафте и наравно продају је америма, није битно што финансирају тероризам, муслиманску пропаганду преко "Ал џезире", што у земљи не постоје никаква људска права, важно је да инвестирају новац на западу. За организацију првенства су купили гласове, а Платини им је завршио те су се одужили куповином ПСЖ-а. Просто и једноставно. Осим ако неко не верује да су добили првенство зато што су фудбалска велесила?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA