Skrivene stranice: Ana Frank u svom dnevniku pisala o seksu, prostituciji i kako je privlače devojke (FOTO)

Ove dve strane bile su prekrivene braon zaštitnim papirom

  • 7

Naučnici su koristeći tehnike digitalne obrade fotografija uspeli da pročitaju dve strane čuvenog ratnog dnevnika Ane Frank, koje je devojčica prekrila braon zaštitnim papirom i otkrili nepristojne šale i objašnjenje seksa i prostitucije.

Fondacija Ane Frank je objavila otkriće i navela da će ono pomoći da se objasni njena zainteresovanost za seksualnost. Pomenute stranice ispisane su 28. jula 1942.

- Iskoristiću ovu stranicu da napišem "prljave šale" - napisala je ona.

Dnevnik poljske Ane Frank: Zapisivala je svoje strahove i sumnje, a njene poslednje napisane reči slamaju srce

Ana je zatim navela četiri takve šale ali i dodala nekoliko redova o seksualnoj edukaciji i o prostitutkama.

Direktor muzeja Ane Frank Ronald Leopold rekao je da je ona "kao i svaki adolescent radoznala u vezi sa tom temom" i dodao da je i na drugim mestima u dnevniku pisano o tome.

Osim što je pisala o seksu i prostituciji, ranije je objavljeno kako je Ana u svom dnevniku napisala kako je privlače devojke.

Ovaj deo nalazi se od 130. do 131. stranice dnevnika.

- Sis Hejster takođe piše kako su devojke ove dobi još uvek nesigurne u same sebe i polako otkrivaju da je svaka od njih individua s vlastitim mislima, idejama i navikama. Nakon što sam došla ovde, kad mi je bilo tek 14, o samoj sam sebi počela da razmišljam ranije nego druge devojčice, a naučila sam da sam ja "osoba". Ponekad, kad uveče ležim u krevetu, imam neopisivu potrebu da dotaknem vlastite grudi i slušam tihi ritam svog srca - napisala je Ana Frank u dnevniku.

Ona je zatim navela kako je i "ranije podsvesno imala iste misli".

- Sećam se da sam jednom spavala pored svoje prijateljice i imala neopisivu želju da je poljubim. Njeno telo me je jako privlačilo, posebno zato što ga je skrivala od mene. Pitala sam je da li možemo, u znak zajedničkog prijateljstva, jedna drugoj da dodirnemo grudi, ali je odbila. Svaki put kada vidim golo žensko telo, na primer Venere, uhvati me ekstaza. Toliko su lepa i posebna da mi je teško da zaustavim suze pri pomisli na njih. Kad bih barem imala devojku! - napisala je Ana Frank.

Ana Frank je dnevnik pisala dok se sa porodicom više od dve godine krila od nacista u tajnoj prostoriji u kući u Amsterdamu.

Kada su otkriveni i uhapšeni, poslati su u koncentracione logore, a Ana i njena sestra su umrle u logoru Bergen Belzen.

VIDEO: Šta bi bilo da Srbi nisu rekli NE Hitleru?

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milena

    17. maj 2018 | 21:02

    Djevojcica. Ima drago lice, lijep osmjeh. Steta, sto je dozivila takvu sudbinu i jos sa sestrom. Hitler: veliko zlo. O seksualnosti djevojcice Ane Frank: u toku odrastanja ako je imala takve misli? Do odrastanja u zenu takve misli bi nestale. Iz djeteta izrasti u covjeka, nije lako.

  • ..

    17. maj 2018 | 17:11

    E jadna u grobu se prevrce

  • Airbus320 Driver011

    17. maj 2018 | 22:49

    Znaci odjednom se u dnevniku posle 70 godina pazljivog tumacenja otkrivaju stranice gde ispada da je jos bila i gej

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA