≫ 

Meteor težak više od dve kilotone je nedavno udario u Zemlju, a o njemu svi ćute: Zašto Vazduhoplovstvo SAD nije prijavilo ovaj događaj?

Direktor Projekta nuklearnih informacija za Federaciju američkih naučnika, Hans Kristensen, objavio je ovu vest na svom Tviter nalogu, ali Vazduhoplovstvo SAD nije prijavilo događaj

  • 12

Krajem jula, meteor težak nešto više od dve kilotone, pao je na Grenland u blizini američke vazdušne baze, ali niko od zvaničnika nije pominjao taj događaj u javnosti.

Laboratorija NASA potvrdila je da je 25. jula, objekat neodređene veličine pao na Grenland, 43 kilometara severno od američke vazdušne baze Tulea, koja se uglavnom koristi za otkrivanje lansiranja raketa.

>>> Bio je mrak, a onda je nebo EKSPLODIRALO: Vatrena kugla pretvorila noć u dan u Finskoj (VIDEO)

Direktor Projekta nuklearnih informacija za Federaciju američkih naučnika, Hans Kristensen, objavio je ovu vest na svom Tviter nalogu, ali Vazduhoplovstvo SAD nije prijavilo događaj.

Kristensen tvrdi da je zabrinjavajuće što ne postoji javno upozorenje vlade o incidentu, prenosi Njujork Post.

- Da je meteor ušao u atmosferu pod većim uglom, silina udarca bi bila znatno veća - objasnio je Kristensen.

Naučnik je podsetio na primer meteora koji je 15. februara 2013. godine pogodio oblast Čeljabinska u Rusiji. Taj meteor bio je veličine kuće, svetlji od Sunca i vidljiv sa skoro 100 kilometara udaljenosti.

Tada je oko 1.500 ljudi je pretrpelo povrede od stakla koje je popucalo usled udara meteora.

Nakon tog incidenata, osnovana je Međunarodna mreža za upozoravanje na asteroide, kako bi pomogla vladama u otkrivanju i pravovremenom reagovanju na objekte koji bi mogli da ugroze Zemlju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • A.M.1984

    12. avgust 2018 | 20:48

    Meteor kao i bilo šta drugo ne može da bude teško 2 kilotone, snaga eksplozije se meri tako a meteor je mogao da bude težak 500-600 kila... Dajte malo stručnosti u informisanju molim vas

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    12. avgust 2018 | 19:49

    Pa nisu reagovali zato što pojma nemaju o svemiru i tako to.. A,sad što smo mi ubjeđeni preko filmova da su oni(USA) neka sila koja uvjek pobjedi,ali uvjek i samo oni bez Rusa u Kineza,uz učešće presidenta of united states,koji je bivši DELTA,TOP-GAN,RENDZER,itd,eee to ti je psihološki rat! GOO, USA,GOOO

  • Realno

    12. avgust 2018 | 20:50

    Brus Vilis je bio na odmoru pa nisu imali koga da angažuju kao presretača....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA