Ovaj pravoslavni sveštenik je živi svetac: Usvojio 400 dece koju su odbacili roditelji, mnoga su zaražena virusom HIV-a i imaju neki invaliditet (VIDEO)

Ovaj sveštenik je sa još četvoricom monaha osnovao pravoslavni manastir Svetog Vaznesenja u selu Bančeni

  • 4

Sveštenik Mihail iz Ukrajine svojim radom i brigom o deci pokazao se kao pravi svetac, a  o njegovom životu je snimljen i dokumentarac "Forpost" (Tvrđava).

Ovaj sveštenik je sa još četvoricom monaha osnovao pravoslavni manastir Svetog Vaznesenja u selu Bančeni, blizu Černigova u Ukrajini.

Tokom krštenja, mala Magdalena je sočno psovala popa: Dok je on polivao svetom vodicom, iz nje je progovarao đavo (VIDEO)

On je vodi brigu o velikom broju mališana u sirotištu koje je osnovao 1994. godine. Neka deca u ovom sirotištu imaju posebne potrebe.

Tu se nalaze mališina koji su zaraženi virusom HIV (njih oko 40-ak), deca koja imaju neki oblik invaliditeta, kao i mališani koji su nemi.

Otac Mihail vodi brigu o mališanima bez roditelja Printskrin: Youtube/Sergey120764

Prema pojedinim informacijama ovaj sveštenik dobrotvor neprestano radi sa decom kako bi njima bilo bolje, a zbog svog napornog rada navodno je pretrpeo nekoliko srčanih udara.

Dokumentarac "Forpost" je zbog tople priče koju prenosi dobio nekoliko nagrada i prikazan je na nekoliko međunarodnih filmskih festivala 2007. godine.

Sveštenik Mihail, koga takođe zovu arhimandrit Longin, usvaja decu koja su odbačena od strane svojih roditelja i u njegovom sirotištu živi skoro 400 mališana.

Mnogi kažu da je Mihail veliki dobrotvor koji je spasio decu sa ulice, od hladnoće i sveta kriminala.

Deca su smeštena u posebnom delu ovog manastirskog kompleksa Printskrin: Youtube/Sergey120764

Prema nepotvrđenim informacijama, deca ovog čoveka zovu "tata", a ima i onih koji su se zahvaljujući njemu i odškolovali i zasnovali sopstvene porodice.

Oni se navodno i danas vraćaju u manastir da pomažu oko mališana kojima je potrebna nega i briga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 👤

    14. oktobar 2018 | 18:07

    Лепо ја кажем да би било добро да имамо рубрику "духовност", јер очигледно имате и јак део новинарске редакције за ову област 😉. Људи свака вам част за овај документарац и велико хвала. Ретко дирљива и искрена прича, која враћа веру у људе, али и наду, као и поруку да колико год ситуација изгледа безизлазна ипак је светло на крају тунела. Нека Вас чувају драги Бог и Пресвета Богородица.

  • CG

    14. oktobar 2018 | 18:03

    Bog im dao svakog dobra.dobro se dobrim vraca

  • DARKO 100%

    14. oktobar 2018 | 17:55

    Dobri tekstovi nose sa sobom i dobru energiju i u moru negativnih tekstova nase sadasnjice iz zivota ovo bude neko bas prijatno osvezenje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA