Raskošna sahrana "Kralja Roma": Celo selo je stalo zbog kolone limuzina i traktora, a u crkvi se čula rege muzika (FOTO) (VIDEO)

Na večni počinak ispratila ga je povorka u kojoj je bilo 12 limuzina, tri kamiona, oko 300 ljudi, a sanduk je vukao traktor ukrašen cvećem

  • 0

Na stotine ožalošćenih članova porodice i prijatelja je došlo da oda poštu "Kralju Roma" na raskošnoj sahrani u Martoku u Somersetu.

Svuda su se nalazili traktori, konji, ovce i flaše džina, a celo selo je juče stalo dok je kroz centar prolazila šarena povorka u kojoj se nalazilo i nekoliko lumuzina.

Najveće okupljanje Roma u Evropi, tradicija duga 243 godine: Konji se kupaju u reci, a karavani prave kolaps na putevima (FOTO) (VIDEO)

Svi su hteli da odaju poslednju poštu preminulom Ajvoru Hjuzu (46), trgovcu konjima i farmeru, koji je prošlog meseca umro u snu u svojoj kući u Ilčesteru u Somersetu. On je preminuo zbog srčanog udara.

Britanski San piše da su čak i prodavnice tog dana bile zatvorene, a jedan od lokalnih meštana posvedočio je da nikada nije video ništa slično.

Na večni počinak ispratila ga je povorka u kojoj je bilo 12 limuzina, tri kamiona, oko 300 ljudi, a sanduk je vukao traktor ukrašen cvećem.

Ogromni cvetni aranžmani su bili u obliku konja i ovaca, a svi su do mesta sahrane preveženi na traktorskim prikolicama.

Ožalošćeni su na putu i do crkve "Svi sveci" pevali "Aleluja" i "Ti si moje sunce". Potom je objavljeno da su u crkvi pevali hit "Mr Boombastic" od Šegija i jedan rege evergin od Boba Marlija.

Poznati kralj Roma je opisan kao "nežni džin" i istaknuto je da je bio vođa velike porodice putnika.

Pre sahrane njegova braća i sestre su naveli da je on bio njihov Ajvor, kralj porodice i uvek snažan vođa. Dodali su da je voleo životinje i da je uvek imao najbolje konje.

Istakli su da je bio njihov Del Boj, majstor svih zanata, čovek sa velikim smislom za humor i da je uvek bio spreman da pomogne.

Tokom sahrane, ožalošćeni su imali priliku da čuju da je Ajvor voleo svoju porodicu i da mu je majka bila najbolji prijatelj.

Često je razgovarao sa ocem preko telefona, čak i do četiri ili pet puta dnevno, prenosi San.

Ajavor je posedovao između 40 i 50 konja, pse, piliće i ovce. Bio je poznat po svojoj ljubavi prema životinjama.

Čitava njegova porodica je bila šokirana zbog njegove smrti. Svi su veoma bliski, pa ih je ovaj događaj posebno pogodio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA