≫ 

Do ovog zabačenog nemačkog gradića ne voze autobusi ni vozovi, a u njemu sve vrvi od turista (FOTO) (VIDEO)

Ukoliko poželite da uživate u ovom šarmantnom gradiću, biće vam potreban automobil, jer do tamo ne možete stići vozom, a i autobus je pre izuzetak nego pravilo

  • 1

Monšau, jedan od retkih nemačkih gradova koji je ostao netaknut za vreme Drugog svetskog rata, nalazi se na planinskom lancu Ajfel i samo dva kilometra je udaljen od nemačke granice s Belgijom.

Ovaj gradić živi od turizma i krcat je hotelima, restoranima, kafićima i suvenirnicama, a smatra se i najlepšim mestom u oblasti Rajnland.

Prvi put grad se spominje 1198. godine pod imenom Montdžoi, a razvio se oko srednjevekovnog dvorca u kom su vladali kneževi Julih.

Monšau posebnim čine njegove uske ulice oivičene kućama, pogled na reku Roer, ali i sama panorama na grad s obližnjih vrhova - Foto: Pixabay

Tokom svog postojanja, pretrpeo je brojna pljačkanja i razaranja, ali je ipak uspeo da obnovi svoj šarm.

Ovo mesto, smešteno u šumovitim brdima, nema neke specifične sadržaje koje može da ponudi svojim gostima, ali posebnim ga čine njegove uske ulice oivičene kućama, pogled na reku Roer, ali i sama panorama na grad s obližnjih vrhova.

Od nekadašnjeg dvorca ostale su samo ruine, a delovi bedema i brojnih odbrambenih kula mogu se videti na svakom koraku.

Turistima je podjednako privlačan kako leti tako i zimi - Foto: Pixabay

U centru grada nalazi se "Rote Haus", ogromna barokna većnica koja je pripadala lokalnoj plemićkoj porodici. Posetiocima su dostupna četiri od ukupno osam spratova, koji su zapravo poprilično raskošno uređeni. Soba koja se posebno ističe, jeste prva soba s leve strane kada se uđe u zgradu.

Nema posebno ime niti istorijski značaj, ali jedinstvena je po tome što je prepuna slika čiji su ramovi ustvari oslikani na zidu oko njih.

Ukoliko poželite da uživate u ovom šarmantnom gradiću, biće vam potreban automobil, jer do tamo ne možete stići vozom, a i autobus je pre izuzetak nego pravilo.

VIDEO: Švajcarski Alpi, netaknuta priroda iz perspektive adrenalinske vožnje niz planinu

(Telegraf.rs/punkufer.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA