≫ 

Panika zbog crnog pantera: Povređena zver primećena u blizini škola, u poteri učestvuju i helikopteri

U pomoć su pozvani i stručnjaci za divlje životinje, a u potrazi pomaže i helikopter

  • 0

Škotska policija upozorila je stanovnike sela Drpngan i Kolhal u istočnom Ejširu da budu na oprezu jer se njihovim krajem slobodno kreće crni panter koji je najverovatnije povređen.

Prema pisanju britanskih medija, panter je primećen na polju u blizini puta B730, a stanovnicima se savetuje da budu na oprezu dok mu policija ne uđe u trag.

Oluja je donela pravi spektakl: U ovoj zemlji vetrovi su toliko snažni da vodopad bukvalno "ide unazad" (VIDEO)

Skaj njuz prenosi da su u pomoć pozvani i stručnjaci za divlje životinje, a u potrazi pomaže i helikopter. Policija je počela potragu nakon dojave da je primećena životinja nalik crnom panteru.

Tim za spasavanje životinja organizacije SPCA rekao je da su obavestili policiju da oni nemaju opremu za takve životinje i da zato ne bi bili korisni u potrazi.  Oblast u kojoj je primećen panter popularna je među šetačima pasa, a u blizini se nalaze i dve škole.

Indipendent prenosi da je panter primećen prvi put oko 9 sati ujutru, kao i da je škotska policija od tada primila veći broj poziva u vezi sa tim slučajem.

Kako se navodi, crni panteri su neka vrsta mešanaca leoparda i jaguara, odnosno genetska varijacija zvana "melanizam" odgovorna je za njihovu prepoznatljivu boju.

VIDEO: Leopard upao u 30 metara dubok bunar, ovako je izgledalo spašavanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA