≫ 

Život joj je spasilo srce preminulog vojnika, a onda se sve okrenulo preko noći: Otvorila je oči i osetila smrdljive čarape. Znala je šta se desilo

Godinu dana osećala je bizarne nuspojave, a ona je počela da veruje kako su posledica toga što nosi "tuđe srce"

  • 0

Šeron Vilijamson (50) završila je u bolnici, a srce je ubrzo prestalo da joj radi. Njena porodica mislila je da je mrtva, kada su doktori uspeli da je povrate, i rekli da će umreti ako se ne uradi transplantacija. Na sreću, već posle četiri dana stigao je novi organ, navodno od vojnika koji je poginuo u Iraku.

Kada se Šeron probudila nakon operacije, počela je da oseća čudne i neobjašnjive simptome. Godinu dana osećala je bizarne nuspojave, a ona je počela da veruje kako su posledica toga što nosi "tuđe srce".

Sve se desilo kada joj je naglo pozlilo prilikom trčanja.

Violeta ima četiri godine, plave okice i preslatke lokne. Kažu da je najlepša devojčica na Instagramu!

- Noge su mi se tresle i počela sam da povraćam. Saznala sam da imam još 12 dana života. Rekli su mi da imam snažan miokarditis, retko stanje u kojemu je srce upaljeno - rekla je ona.

Stavili su je na terapiju i uradili dve operacije kako bi joj srčani ritam vratili u normalu. Međutim, Vilijamson je iznenada izgubila mnogo krvi i došlo je do otkazivanja srca.

- Sedela sam na krevetu i jela kornfleks kada sam osetila nešto mokro. Pomislila sam da sam prosula mleko, a onda sam spustila pogled i videla krv. Bilo je toliko krvi, da se ona slivala na pod i odlazila u potocima - prepričala je svoje stravično iskustvo.

Odmah su je odvezli u bolnicu, gde je osetila da gubi svest.

- Monitor je počeo da pišti. Tada sam ugledala svetlo o kojem svi pričaju. Moje je srce prestalo da kuca, a kada sam se probudila, ćerka mi je rekla kako me je gledala dok umirem - ispričala je ona.

Doktori su joj rekli da bez novog srca neće preživeti više od dve nedelje.

- Životi su nam se okrenuli naglavačke, ali četiri dana posle, zahvaljujući donatoru, probudila sam se s novim srcem - kazala je Vilijams.

O čoveku koji joj je donirao srce saznala je samo da je imao 38 godina i dvoje dece.

Međutim, čim se probudila, počela je da oseća čudne simptome.

- Pričalo se da je reč o vojniku koji je poginuo u Iraku. Videla sam da iz mene vire žice, a sve što sam mogla da osetim bio je miris mokrih vunenih čarapa. Navodno sam vikala da želim pivo. To je bilo sve što sam govorila. Porodica mi je donela limenku piva, koje sam popila na eks - prepričala je ova majka.

Prema njenim rečima, ove čudne simptome imala je "jer je dobila vojnikovo srce".

- Punih godinu dana njušila sam taj miris mokrih čarapa i bilo je nepodnošljivo. Srećom, isparilo je sada - zaključila je Vilijamson.

VIDEO: U Srbiji su prvi put transpalntovali testise davne 1926.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA