≫ 

Raskošni nakit čuvene kraljice spreman za prodaju: Sve sija od dijamanata, a samo jedna ogrlica ceni se i do 1,75 miliona evra

Nakit pokazuje "čarobnost" poslednje francuske kraljice

  • 0

Nakit Marije Antoanete iz 18. veka, čuvan daleko od očiju javnosti, izložen je u Londonu pre aukcijske prodaje 14. novembra u Ženevi.

Aukcijska kuća Sotbi je saopštila da nakit pokazuje "čarobnost" te poslednje francuske kraljice.

Simpsonovi sve predvideli: Nakon Trampove predsedničke pobede, grčke ekonomske krize i skandala FIFE, obistinila se i ova scena iz serije (VIDEO)

Nakit pravljen za ekstravagantnu kraljicu Foto: Tanjug/AP

Među najlepšim komadima nakita je ogrlica od prirodnih dijamanata, procenjena na između 870.000 i 1,75 miliona evra, par minđuša i ogrlica od bisera.

- Romansa, čarolija i univerzalnost Marije Antoanete (1755-1793) govori o sofisticiranosti nekadašnjeg režima - rekao je predstavnik Sotbija Andres Vajt Koreal koji je uporedio nakit supruge kralja Luja XVI s Kleopatrom i Lejdi Dajanom.

Samo jedan komad može da vredi i milion evra Foto: Tanjug/AP

- Ako neke kraljice imaju veću političku ili istorijsku težinu, sigurno je da je Marija Antoaneta imala stila - rekao je predstavnik aukcijske kuće.

Kraljica je pre pokušaja bekstva iz Francuske s Lujem XVI i decom, poslala nakit u Brisel, odakle je kasnije poslat njenim rođacima u Austriji.

Francusku revoluciju jedino je preživela njihova ćerka Marija Tereza od Francuske kojoj je predat nakit.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Pojavio se otrovni nakit koji može izazvati razne bolesti pa čak i rak!

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA