≫ 

Gej pingvini iz Australije su postali roditelji: Evo kako brinu o svom usvojenom mladunčetu (VIDEO)

Gej par koji je gnezdo napravio pre sezone parenja, brižno neguje usvojenog mladunca, kazala je Tiš Hana iz sidnejskog akvarijuma

  • 1

Mužjaci žutonogog pingvina iz akvarijuma u Sindeju, koji su sagradili zajedničko gnezdo, pa im je poverena briga o oplođenom jajetu, postali su očevi zdravog potomka, prenose australijski mediji.

Zaposleni u akvarijumu su dvojici mužjaka, Medžiku i Svenu, u gnezdo prvo namestili lažno jaje kako bi proverili kako će se par gej jedinki snaći u ulozi roditelja.

Kada su uspešno položili test iz roditeljstva, na brigu im je povereno oplođeno jaje heteroseksualnog para pingvina koji ih je imao dva. U prirodi je, naime, uobičajeno da pingvini napuste drugog potomka jer im je teško da pronađu hranu.

Mladunče se rodilo 19. oktobra i prvi je subantarktički pingvin koji je došao na svet u akvarijumu.

Gej par koji je gnezdo napravio pre sezone parenja, brižno neguje usvojenog mladunca, kazala je Tiš Hana iz sidnejskog akvarijuma.

Objasnila je da su u prvih 20 dana nakon rođenja mladunci najosetljiviji zbog čega je veoam važno da se roditelji o njemu dobro brinu.

Medžik i Sven su jaje smestili u malo gnezdo, pa su na njemu naizmenično sedeli deleći sve roditeljske dužnosti, rekla je Hana.

Podsetila je i da su i heteroseksualni parovi žutonogih pingvina veoma brižni roditelji. Uobičajeno je da mužjak i ženka zajedno brinu o mladuncima.

Dok jedno od njih čuva jaje, drugo ide po hranu, a zatim se menjaju. Kazala je da drugačije nije bilo ni s ovim parom.

Po pisanju australijskih medija, sva tri člana porodice veoma su zadovoljna, a mali pingvin, kojem tek treba dati ime, nema ništa protiv odrastanja uz dvojicu očeva.

Gej pingvini iz Sidneja nisu prvi pripadnici te životinjske vrste među kojima je primećena istopolna veza.

VIDEO: Snimljen pravi Smor iz "Pingvina sa Madagaskara"

 

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA