Petar je donirao spermu da zaradi lake pare, a sada je upoznao svu svoju decu. Ima ih 24!

Petar je tokom šest godina prodavao svoju spremu, kako bi zaradio dodatni novac

  • 2

Kada je Petar Elenstajn (57) pre dve godine dobio poruku na Fejsbuku od mlade žene koju nije poznavao, nije ni slutio da je ona zapravo njegova ćerka, kao ni da će u narednih godinu dana "postati" tata još 23 dece.

Razlog svemu tome je što je Petar pre tri decenije tokom šest godina prodavao svoju spremu, kako bi zaradio dodatni novac. Nekada je to radio i po pet puta nedeljno, a po donaciji dobijao je 75 dolara.

Sada, tri decenije kasnije, razveden i bez dece, Petar je upoznao svoja 24 potomka, uzrasta od 17 do 30 godina, koji preko DNK testa otkrili da je on njihov otac i pronašli ga zahvlaljujući društvenim mrežama. I on i deca slute da bi ih moglo biti još stotine, jer broj Petrove dece stalno raste. Svakog meseca kontaktira ga novi klinac.

Ova proširena porodica, u koju se ubraja i troje unučića, sada nastoji da se vidi nekoliko puta mesečno - na večeri, kuglanju ili tokom praznika.

- U početku to je bio šok, ali sada kada pogledam sve ove sjajne mlade ljude, osećam se tako ponosno. Ne mogu da verujem da sam bio deo, pa makar i mali deo, stvaranje ove predivne dece - rekao je Petar za "The Sun".

Ispostavilo se da mnogi od Petrove dece imaju slične karakterne ili fizičke crte, a neki su već postali dobri prijatelji, iako se znaju samo nekoliko meseci.

- Moji prijatelji i rođaci su različito reagovali kada su saznali vest. Ali moja 92-godišnja majka, koja je verovala da će umreti bez unučića, oduševljena je što ih je pod stare dane dobila toliko. Samo ponavlja "što više, to bolje"- laže Petar.

Sidni (17) najmlađi od braće i sestara, rekao je da nije imao pojma ko mu je otac, sve dok nije uradio DNK test i rezultate okačio na sajt "23andme", koji spaja  rođake.

- Imam dve mame i uvek sam znao da je moj otac anonimni donor. Spojio sam se sa svojom sestrom Rejčel i bratom Petrom i otada smo samo rasli. Čudno je reći, ali mi smo stvarno postali prijatelji, kao da smo odrasli zajedno. Za mene je to dragoceno iskustvo, jer sam odrastao kao jedinac, a sada kada ljudima kažem da imam 23 braće i sestara, niko mi ne veruje -kaže on.

Pre nego što je našla Petra, Rejčel je pronašla 11-oro svojih braće i sestara. Ostali su došli iduće godine, a poslednje dvoje tek pre nekoliko nedelja.

Kako banka sperme nema tačne podatke koliko je korisnica "profitiralo" od Petrove spreme, on nema pojma koliko njegovih potomaka hoda svetom.

Ipak, njegova situacija ponovo je postavila etička pitanja koja zbunjuju Sjedinjene američke države. Dok je u nekim zemljama broh donacija sperme ograničen na 10, u SAD-u on nema granicu. Ovo je nešto oko čega čak i Petrova deca brinu. Lako se moglo desiti da se u nekoj drugoj situaciji oni sretnu, pa čak i zaljube...

Iako žive širom Amerike, pa čak i u Francuskoj i Kini, mnogi do njih odrasli su u Kaliforniji, te se čak i znaju sa žurki, iz škole, preko prijatelja. Svi se do jednog sada zalažu za ograničenje broja donacija sperme.

(D.D.S./The Sun)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lila

    6. novembar 2018 | 08:55

    A šta je sa ostalom decom na svetu koja su na isti način nastala?Ne znaju ko im može biti brat? a ko sestra?! a ko otac..Jezivo

  • Dia

    6. novembar 2018 | 07:09

    FANTASTIČNO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA