Meseci prolaze, a ja i dalje ne vidim tu prvu liniju. Ljubomorna sam kada vidim tuđu trudnoću! Iskreni opis bola koji prati borbu za potomstvo

Kažu ti da se opustiš, da se ne nerviraš, jer tako samo otežavaš sebi da se to desi. Zato se praviše da te ovo ne uznemirava, kako bi ubedila svoj reproduktivni sistem da ti opet okrene lice.

  • 3

U nekom trenu dođete u godine kada su vaše društvene mreže prepljavljene slikama sa svadbi, ultrazvuka ili iz porodilišta. Svi se žene, udaju, dobijaju decu i nalaze sve zanimljivije načine da to svetu saopšte. Fotografija testa za trudnoću je najčešći izbor.

No, niko nikada ne prikazuje test na kome je samo jedna crta. Niko ne priča o bolu izneverenog očekivanja.

Priželjkuju, ali im se ne da Foto: Pixabay.com

Megan je odlučila to da promeni. Ona već ima jedno dete, ali i niz slomljenih nada u pokušajima da dobije drugo. Na svom Fejsbuku prikazala je "maltene trudnoću", jednu crtu koja nju, kao i mnoge druge žene, slomi svaki put kada urade test.

Evo šta je napisala:

- Svi govore o pozitivnim rezultatima, ali retko kada čujemo o borbi sa negativnim. Retko kada pričamo o očekivanju da se pojavi ta prva linija, ali se onda njeno mesto preskoči i zacrveni samo ona druga "nisi trudna" crta.

Ili kako proveravamo test tri minuta kasnije, pa 10 minuta kasnije, pa onda i 30, nadaljući se magiji i pojavi te prve linije. Ako ste kao ja, možda proveravate i sutradan, kada prođete pored kante za smeće, jer je "možda testu trebalo više vremena da sve procesuira" i vi zapravo čekate bebu.

Retko kada pričamo o tome da, pre nego što uradimo test, brojimo u glavi devet meseci, zaključujemo kada će beba biti rođena i zamišljamo načine na koji ćemo to drugima saopštiti.

Zamišljamo kako ćemo sve obradovati sredinom leta. Onda na kraju avgusta, kada odemo rodbini u posetu. Onda avgust i septembar prođu, i ti odlučiš da je sve u redu, jer je objava trudnoće na Noć veštica jednako super. I taj praznik prođe, a ti još nemaš dobre vesti.

Kažu ti da se opustiš, da se ne nerviraš, jer tako samo otežavaš sebi da se to desi. Zato se praviše da te ovo ne uznemirava, kako bi ubedila svoj reproduktivni sistem da ti opet okrene lice. Ali ti ne možeš da ne paničiš jer meseci prolaze, a ti i dalje nemaš brata ili sestru za svoje sadašnje dete i ideja kako bi oni trebalo da budu bliski po godinama polako bledi. Postaje neostvariva fantazija.

Druga crta Foto: Pixabay

Ne pričamo o tome koliko se jadno osećamo kada vidimo drugu objavu trudnoće na mrežama. Kako smo, u trenutku, ljubomorni. Kako da budeš srećna, kad im istovremeno zavidiš.

Bez obzira koliko se dugo borite, znajte da nas ima još. Vidim vas, osećam vas, ja sam vi - napisala je Megan.

Njen post je ubrzo postao viralan. Slažete li se sa njom? Da li žene koje žele drugo, treće... dete jednako boli kada ne mogu da zatrudne, kao i one koje se još uvek nisu okušale u ulozi majke? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vdsfhjjhv

    6. novembar 2018 | 14:34

    Nije istina! Nikada ne moze biti isto kada imate dete i zelite drugo i kada nemate dete a zelite.

  • s

    6. novembar 2018 | 06:57

    Slazem se potpuno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA