≫ 

Posle Tesle, Amerikanci napravili i električni kamion, pa mu opet dali srpsko ime

Još nije poznata tačna cena za ovaj električni kamion, ali on već može da se rezerviše

  • 3
Nikola Kamion Foto: nikolamotor.com

Američka kompanija Nikola proizvela je električni kamion s pogonom na hidrogenske ćelije i prilagodila ga za evropsko tržište.

Ova kompanija koja proizvodi električne kamione svoja teretna vozila već je ponudila na tržištu SAD, a sada sa potpuno novim modelom stiže i u Evropu.

Ovaj novi električni kamion nazvan je Nikola Tre i prilagođen je evropskoj regulativi kako bi mogao da se kreće putevima Starog kontinenta, dok pogonski sistem deli s američkom verzijom.

Tre pokreću motori snage od 500 do 1.000 KS, autonomija mu je deklarisana na 500 do 1.200 kilometara. Nikola može da se pohvali i dvostruko većim ubrzanjem od klasičnih dizelaša, ali i velikom energetskom uštedom. Ovaj kamion ne ispušta nikakve štetne gasove u atmosferu.

Još nije poznata tačna cena za ovaj električni kamion, ali on već može da se rezerviše.

Kompanija Nikola Motors pokrenula je sudski spor protiv suparnika Tesla kompani početkom godine, tvrdeći da joj je Tesla ukrao patent.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • @ Kiki

    8. novembar 2018 | 13:32

    Kako nas mrze ameri Vidi ti njih kradu nam imena Eeee al zato nas braća ( ne moja) rusi vole Nedaju oni da nas mufte bombarduju već naplate 2,4 milijarde dolara Nema kod njih džabe i braća na prodaju

  • DRagutin

    8. novembar 2018 | 18:13

    A cena je??? Sa ovim trzistem u svetu koje polako tone i obaraju se cene rada i ovako vec preskupi Volvo kamioni, a bogami i ostale marke, slabo se prodaju... A cena im je 150.hilj. $, a ako Nikola bude bio skuplji, pa ko ce ga kupiti, kada sve sto bude zaradio mora dati za njega... !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA