≫ 

Bizarni zahtevi kraljevskih porodica: Princu Čarlsu svako jutro peglaju pertle na cipelama i cede pastu na četkicu za zube

Razmaženi princ Čarls se presvlači pet puta dnevno, a svuda nosi svoju dasku za WC šolju

  • 8

Iako je trenutno više medijskog prostora usmereno na njegove sinove i njihove žene, princ Čarls je zbog ispovesti bivšeg batlera kraljevske porodice ponovo dospeo u vrh interesovanja.

Princ Čarls kao naslednik britanske krune ima nekoliko članova posluge koji su mu na usluzi 24 sata dnevno, a Pol Burel, sada već bivši batler princa Čarlsa i princeze Dajane, izneo je pikanterije i detalje o tome kako se prestolonaslednik ophodio prema zaposlenima, ali i o njegovom privatnom životu.

Princ Čarls u Gani Foto: Guliver/Chris Jackson/Getty Images

Razmaženi princ Čarls se presvlači pet puta dnevno, a ima bizarne zahteve za svoju poslugu. Naime, oni svako jutro moraju da peglaju njegove pidžame, a nakon toga i pertle na cipelama.

Svuda nosi svoju dasku za WC šolju, a spava isključivo na "kraljevskoj posteljini", koja se pegla i zateže tako da na njoj ne bude nijedne linija pa takvo nameštanje kreveta traje po sat vremena.

Takođe, voda za kupanje mora da ima tačno određenu temperaturu.

Princ Čarls i Kamila prilikom posete Grčkoj Foto: Tanjug/AP

Ipak, najbizarniji zahtev se odnosi na njegovo pranje zuba. Kako je Burel rekao, on ima jednog slugu koji mu svako jutro na četkicu istisne tačno jedan inč (2,5 centimetara) paste za zube.

Međutim, Čarls se ne ponaša uvek kao budući kralj, jer, kako je bivši batler kraljevske porodice izjavio, princ je često znao da svoje sinove Vilijama i Harija tera da sami skupljaju smeće kada bi išli na na izletu u prirodu, čak i onda kada smeće ne bi bilo njihovo.

Ipak, Čarls nije jedini član evropskih kraljevskih porodica koji ima čudne, pa čak i bizarne navike. U prošlosti se može pronaći dosta njih koji su imali izuzetno bizarno ponašanje s vremena na vreme, koje se čak ne može pronaći ni u horor pričama.

BIZARNI ZAHTEVI ČLANOVA KRALJEVSKIH PORODICA

* Kralj Herni VIII je imao svog čoveka koji je brinuo o njegovoj "stolici".U pitanju je osoba koja je svuda pratila kralj i nosila njegov toalet.

Ovaj posao su mogli da dobiju samo sinovi plemića, a mladić na ovom "položaju" je uvek bio uz vladara, spreman da počisti nered. Često su pričili da je ta osoba i najmoćnija u državi posle kralja, pa su preko njega pokušavali da dođu do vladara.

* Danski kralj Kristijan VII se često samozadovoljavao da je to kraju preraslo u nacionalnu krizu.

Danska vlada je čak organizovala sastanke kako bi se raspravilo šta im je činiti. Kralj je imao mentalnih problema koji su prema mišljenju lekara uticali na to da ima hroničnu potrebu da masturbira, prenosi listverse.com.

* Majka španskog cara Čarlsa V, Džoana, je bila udata za čoveka kojeg su zvali Zgodni Filip. Očigledno je i ona to mislila, pa nije dozvolila bilo kome da ga sahrani kada je umro. Njegovo telo je držala u svojoj sobi, pa je počela da se pretvara da je živ i terala je sluge da ga tako tretiraju.

* Britanski kralj Čarls II je 1651. započeo novi projekat. On je naime imao veliki broj ljubavnica, pa je počeo od svake da uzima po nekoliko stidnih dlačica. Vremenom je sakupio dosta, pa je čak napravio i periku.

* Kraljica Marija Eleonora nije volela svog muža kralja Gustava Adolphusa zbog njegove moći i novca, već zbog njegovog srca. Kada je umro, naredila je da mu izvade srce, pa sa njim spavala svake noći.

* Kralj Džejms I nije bio osoba koja je održavala higijenu. Legenda kaže da se nikada nije kupaio, a priča se da je prao samo vrhove svojih prstiju.

* Francuski kralj Čarls VI je imao veliki mentalni poremećaj. Jednog dana je počeo da veruje da je sastavljen od stakla i nije pomerao nijedan mišić. Zbog toga se pet meseci nije kupao niti menjao odeću.

VIDEO: Sestra Kejt Midlton je trudna, a zbog ovoga bi trebalo da se ugleda na vojvotkinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA