≫ 

Katastrofalna greška doktora: Rasekao je devojku i izvadio joj tumor. Samo što to nije bio kancer, već savršeno zdrav bubreg

"Samo je uzeo moj život i otpisao ga. Da je pogledao snimke koji su mu dati, shvatio bi sve. Sada sam u stalnom strahu"

  • 4

Morin Pačeko (53) patila je od bolova u donjem delu leđa i nadala se da će taj problem rešiti operacijom. Međutim, umesto toga, hirurg je uklonio jedan od njenih bubrega.

Dr Ramon Vaskez, kojeg je nesrećna žena srela nekoliko trenutaka pre operacija u bolnici "Velington regional" na Floridi 29. aprila 2016, trebalo je da otvori lokaciju koja joj je uzrokovala bol od udesa koji je doživela prethodne godine.

Vaskez je otvorio telo na tom mestu i video masu za koju je mislio da je kancerogeni tumor. Da je pogledao Morinine snimke sa magnetne rezonance, video bi da je u pitanju savršeno zdrav bubreg, a ne tumor, iako se nije uzdigao iz regiona pelvisa u abdomen tokom razvoja fetusa.

U svakom slučaju, hirurg je uklonio "tumor", a mesec dana kasnije patalog bolnice objavio je da je to, u stvari zdrav bubreg. Užasnuta žena sada se plaši da joj prete transplantacija bubrega ili dijaliza.

Foto: Profimedia

- Samo je uzeo moj život i otpisao ga. Da je pogledao snimke koji su mu dati shvatio bi sve - rekla je Morin.

Osiguranje za nesavesno lečenje je pokrilo druga dva hirurga sa po 250.000 dolara za poravnanje, međutim Vaskez nije imao to osiguranje i on je u septembru postigao dogovor o “nominalnoj sumi”, nakon što je za grešku optužio bolnicu i nije priznao odgovornost.

Morin je istakla da nijedna suma novca neće popraviti komplikacije koje će je pratiti do kraja života.

- Uvek su mi na umu transplantacija bubrega ili dijaliza. Sada sam u stalnom strahu - rekla je ona.

Međutim, Vaskezove muke nisu gotove. Sada je protiv njega tužbu podnelo je i Ministarstvo zdravlja Floride, što znači da bi Vaskez mogao biti novčano kažnjen, a postoji i mogućnost oduzimanja lekarske dozvole.

Advokat nesrećne žene smatra da je oduzimanje dozvole malo verovatno. Bolnica je već raskinula ugovor sa Vaskezom.

- Za 30 godina postojanja ove bolnice ovakav incident se još nije dogodio”, naveli ja uprava “Velingtona” u saopštenju - preneo je “Njuzer”.

VIDEO: Opšte prebijanje doktora u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Wien

    9. novembar 2018 | 08:57

    Koje gluposti...ako taj nazovi hirurg niije sposoban raspoznati ili razlikivati tumor i bubreg ili tumor i neko drugo tkivo onda nije hirurg...takvu gresku nece napraviti ni specijalizant hirurgije....ili je vijest lazna ili su toliko neobrazovani ....

  • Hirurg

    9. novembar 2018 | 08:35

    Sigurno nije tako bilo ali je verovatno greska.. Na zalost ljudi i kod nas cekaju samo lekarsku gresku (kojih, bez namere mora biti) i hoce da naplate.. Zivim za dan kada ce zdravstvo biti privatno i kada ce se sve placati golim KESHom kao u drugim zemljama.. Pa, ako hoces da se operises, i kasnije tuzis brale-prvo iskeshiraj debelo... ;)

  • sumnjiva prica

    9. novembar 2018 | 14:52

    Ova prica ne pije vodu. Ako se na snimku videlo da je to normalan bubreg, zasto bi se onda operacija uopste razmatrala, zasto bi se uopste odvela zena u operacionu salu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA