≫ 

Njujorška grdosija: Jelka ispred Rokfeler centra visoka je 22 metra, okićena svećicama od 8 kilometara i zvezdom na vrhu od 450 kilograma (FOTO)

Očekuje se da će biti velika turistička atrakcija tokom praznika

  • 0

Novogodišnja jelka visoka 22 metra postavljena je ispred "Rokfeler centra" u Njujorku i uskoro će biti okićena sa čak 50 hiljada sijalica, navodi "Glas Amerike" i dodaje da je njujorška turistička atrakcija ove godine poklon gradu jednog istopolnog bračnog para.

Navodi se da će se milioni ljudi koji za novogodišnje praznike dolaze u Njujork slikati ispred jelke koja će stajati ispred "Rokfeler centra" do 7. januara.

Grdosiju su postavljali kranom Foto: AP/Tanjug

Sijalice na jelki biće ukupno dugačke čak osam kilometara, a na njenom vrhu će stajati kristalna "Svarovski" zvezda teška 450 kilograma, koja će biti postavljena 28. novembra.

Liset Gutjerez i njena supruga Širli donirale su drvo iz svog doma Foto: AP/Tanjug

"Glas Amerike" navodi da tradicija kićenja novogodišnje jelke u Njujorku potiče iz 1931. i vremena Velike depresije. Radnici koji su gradili Rokfeler centar sakupili su novac i kupili jelku od 6 metara koju su okitili ukrasima napravljenim kod kuće, a dve godine kasnije, "Rokfeler centar" je to uspostavio kao tradiciju.

Foto: AP/Tanjug

Novogodišnja jelka će posle 7. januara biti donirana organizaciji za izgradnju kuća "Habitat for hjumaniti".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA