Roditelji prodali nevinu ćerku preko Fejsbuka: Za nju su dobili 500 krava, tri automobila i oko 8.000 evra

Mediji su je prozvali "devičanskom nevestom" i "najskupljom ženom u Južnom Sudanu"

  • 5

Devica iz Južnog Sudana prodata je na Fejsbuku bogatom biznismenu za 500 krava, tri luksuzna automobila i 8.855 evra.

Fotografija 17-godišnje devojke objavljena je na Fejsbuku 25. oktobra, a u postu se navodi da je pet muškaraca učestvovalo na aukciji, piše Dejli mejl.

Bogati biznismen, koji je ponudio najviše, navodno je ocu devojke dao više od 500 krava, tri luksuzna automobila i 8.855 evra kao miraz, objavila je najveća organizacija za prava devojaka "Plan International".

Devojka se udala za biznismena 3. novembra, prenosi britanski medij.

Fotografija devojke u venčanici šerovala je na raznim društvenim grupama, a mediji su je prozvali "devičanskom nevestom" i "najskupljom ženom u Južnom Sudanu".

Nadležni upozoravaju da bi i druge porodice mogle da iskoriste Fejsbuk da dobiju veći miraz Foto: Pixabay

"Plan International" upozorio je da bi njena aukcija mogla da podstakne druge porodice da koriste društvene mreže kako bi dobili veći miraz za svoje ćerke i pozvao je nadležne i Fejsbuk da preduzmu mnogo teže mere.

Fejsbuk je objavio da je uklonio post i istakao da "bilo koja forma trgovine ljudima nije dozvoljena na ovoj društvenoj mreži".

Uprkos tome što je legalno doba za stupanje u brak 18 godina, više od 50 procenata devojčica iz Južnog Sudana udaje se puno ranije, podaci su UNICEF-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • juju

    14. novembar 2018 | 14:54

    500 KRAVA? Alaaaaa pa to milion evra

  • Banat

    14. novembar 2018 | 16:39

    E blesavih ljudi šta sve rade zarad para i rodeno dete prodaju 😢

  • Tina

    14. novembar 2018 | 16:36

    Pa sta sad ovo ima veze sa trgovinom ljudima? Naravno da treba da bude nevina, to je tako u tradicionalnim drustvima. Ako za devojku njeni roditelji dobiju toliko znaci da vredi. U Indiji porodica mlade treba da plati da bi se udala. Ionako se daju pokloni mladinim roditeljima a ako na ovakav nacin dobijaju vise, jos bolje. Tamo ionako niko ne pita devojke da li hoce i za koga hoce da se udaju. Da kod nas muskarci placaju za zene, mozda bi ih vise postovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA