Kovčeg od vune postao je pravi hit u Velikoj Britaniji: Proizvođač kaže da je "topao i pristupačan", a košta preko 1.000 evra

Kompanija ističe da bi ovi sanduci mogli da budu prijemčiviji i da će biti manje pritužbi članova porodice preminulog

  • 3

Jedna britanska kompanija je odlučila da napravi kovčeg od vune, jer misle da će taj dizajn biti manje zastrašujući od drvenih kovčega, prenosi britanski Telegraf.

Na fotografiji koju je kompanija objavila, može da se vidi da ovaj kovčeg ima oble ivice, pa samim tim izaziva drugačiji utisak kod ljudi.

Tvorci iz AV Hainsvorta smatraju da će ovaj kovčeg prevazići probleme koje stvaraju standardni sanduci, pošto se ožalošćeni članovi porodice često žale da su drveni sanduci suviše hladni.

Ističe se da bi ovi sanduci mogli da budu prijemčiviji i da će biti manje pritužbi članova porodice preminulog.

Džuli Grinau, marking menadžer pomenute kompanije, ističe da je ovaj sanduk napravljen prvenstveno jer se mislilo na ožalošćene porodice.

- Vuneni sanduk je alternativa u odnosu na ono na šta su ljudi navikli. Tradicionalni sanduci su hladni, imaju oštre ivice, dok je ovaj veoma topao i pristupačan.

Ovo su prvi i jedini vuneni sanduci na tržištu - kaže ona.

Ova kompanija praktikuje i biološki razgradive sanduke koji se mogu prirodno razgraditi u zemlji nakon sahrane ili mogu da budu kremirani, a da ne ispuštaju štetni dim.

Novi kovčeg košta i preko 1.000 evra. Ideja o vunenom kovčegu je postojala i u 17. veku, kada je uvedene da bi se podstakao razvoj industrije vune.

Ova kompanija posluje u Ujedinjenom Kraljevstvu čak 230 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cici

    22. februar 2019 | 10:50

    Kad neko umre, bilo ko, mozete ga sahranjivati i u dijamantima, ne vredi.

  • Mila

    22. februar 2019 | 10:38

    SVASTA ZAISTA ,KAO DA JE VAZNO STO JE SANDUK HLADAN.

  • A

    22. februar 2019 | 13:38

    Glupost kada umres to je kraj nema više ni nazad ni napred dodju meleci/anđeli da te ispituju i nista nećeš poneti sa sobom samo svoja dobra dela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA