≫ 

Pucao je sebi u glavu i srećom preživeo, ali mu je faca postala bezoblična masa: Smrt drugog momka donela mu je pola lobanje, novo lice i šansu

Ovo je priča depresiji, mentalnim bolestima i drugim šansama...

  • 0

Lice Kamerona Andervuda bilo je nedefinisana masa, bez nosa i vilice, a sa samo jednim zubom u deformisanim ustima, nakon što je u junu 2016. godine pokušao da se ubije u Kaliforniji.

Mladić koji je patio od depresije, bio je jedan od retkih koji su uspeli da prežive pucanj u glavu. Nakon toga shvatio je da želi da živi, ali kao što mu je život ranije određivala depresija, sada su to činile teške posledice pokušaja samoubistva. 

Kameron je pokušao nekoliko plastičnih operacija, ali nijedna nije donosila ploda, sve dok nisu čuli za lekara Eduarda Rodrigeza iz Njujorka, koji je rešio da prihvati slučaj.

Čak 100 medicinskih stručnjaka radili su mesecima pomoću najnovijih 3D tehnologija. Morali su da mu presade čitave središnje i donje delove lobanje, kao i lice. Presadili su mu i zube sa krunicama, donje trepavice, obraze i nos. Sama operacija je trajala 25 sati i bila ogromna uspeh.

- Veoma sam zahvalan što sam dobio novu šansu u životu. Iako i dalje pokušavam da ovladam svojim pokretima, pogotovo usana, veoma sam zadovoljan rezultatom. Imam nos i usta, mogu da se smejem, govorim i jedem čvrstu hranu ponovo. A dok te male stvari nemate, niste svesni koliko su bitne - rekao je Kameron novinarima.

Na njegovoj rekonstruisanoj lobanji sada je, ipak, drugo lice - Vilijema Fišera (23) sa Menhentna. Vilijam je bio student, želeo je da postane pisac i reditelj, ali je iznenada umro nakon borbe sa mentalnom bolešću. Bio je registrovani donor, što je njegova porodica ispoštovala.

- Smrt moga sina bila je tragedija. Zahvalna sam što smo, poštujući njegovu odluku, mogli da pružimo šansu za život drugima, a naročito Kameronu i njegovoj porodici. Vilova smrt me dotukla, mislim da je ne bih preživela da nije bilo Kamerona. On sada ima ceo život pred sobom i ja volim saznanje da mu Vil pomaže da ga živi na bolji način - rekla je Vilijemova mama Sali.

(D.D.S./CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA