≫ 

Grudvanje je u ovom gradu bilo zabranjeno punih 100 godina: 9-godišnji dečak je uspeo da promeni ovaj zakon i jedva čeka da padne sneg (FOTO)

Gradska vlast govorila je kako "imaju moć da promene zakon" a onda je Dejn uzeo stvar u svoje ruke

  • 0

Devetogodišnji dečak ubedio je lidere malog grada Severans u Koloradu da ukinu skoro stogodišnju zabranu grudvanja a već zna ko će biti prva "žrtva" - njegov mlađi brat.

Dejn Best, koji živi u gradu Severansu, predstavio je svoje argumente na sastanku gradskog odbora u ponedeljak uveče, a članovi su jednoglasno glasali da ukinu zabranu.

- Mislim da je to zastareli zakon. Želim da bacam grudvu a da ne upadnem u nevolju - rekao je Dejn.

Dečak je izneo svoje argumente odboru Foto: Tanjug/AP

Dečakova mama Bruk rekla je kako njen sin govori o grudvama otkako je pre mesec i po dana saznao da je zabranjeno bacati ih unutar granica grada.

Kada je poslednji put padao sneg, Dejn i njegovi prijatelji pazili su da li je policija negde u blizini i šalili su se kako krše zakon.

Kako je rekao pomoćnik gradonačelnika, ovo pravilo bilo je deo veće uredbe kojom je bilo zabranjeno bacati kamenje ili pucati projektile na ljude, životinje, zgrade, drveće, bilo koju drugu javnu ili privatnu imovinu ili vozila.

Grudve su se nalazile pod gradskom definicijom "projektila".

Dejn je poslao pisma svojim drugovima i tražio podršku za ukidanje zabrane Foto: Tanjug/AP

- Deca su uvek govorila da je zabranjeno da se grudvaju u Severansu, iako ih je vlast ohrabrivala, rekavši im da "imaju moć da promene zakon". Niko to nije uradio, dok Dejn nije uzeo stvar u svoje ruke - objasnio je pomoćnik gradonačelnika.

Dejn je tako poslao pisma svojim drugovima i tražio podršku za ukidanje zabrane.

Kada su članovi odbora upitali Dejna koga želi da gađa grudvom, on je pokazao na svog mlađeg brata Daksa.

Dejn i njegova porodica istraživali su i druge odredbe grada, uključujući i onu koja u kućne ljubimce ubraja samo pse i mačke.

Dejn ima morsko prase, što je takođe nezakonito u Severansu.

VIDEO: Za magiju samo treba: beba, pas i sneg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA