≫ 

Princeza iz Dubaija napravila selfi kada je mislila da beži u novi život: Ovo je njena poslednja fotografija (FOTO)

Latifa je jedna od 30 dece koje Šeik ima sa šest žena

  • 0

Princeza iz Dubaija napravila je selfi kada se spremala da pobegne iz zemlje i očevog kraljevstva. Na selfiju se smeje, a on je zapravno njena poslednja fotografija pre nego što je oteta i silom vraćena u zemlju.

Princeza Latifa  napravila je selfi malo pre ukrcavanja na jahtu sa kojom je trebala da pobegne u nadi da će se spasiti od autoriteta svog oca, milijardera i vladara Dubaija.

Ali osam dana nakon što je fotografija napravljena, 33-godišnja Latifa je uhvaćena na iznajmljenoj jahti na obali Indije i prisilno je vraćena u Arapsko kraljevstvo.

Selfi fotografija je poslednja slika na kojoj je viđena princeza od kad su je uhvatili. Fotografija je nastala dok se princeza vozila ka Omanu u nadi da će pobeći iz zemlje.

Društvo joj je pravila njena prijateljica Tina Jaunhansen pre nego što su se srele sa bivšim špijunom Hervom Jaubertom na njegovoj jahti, usidrenoj u međunarodnim vodama.

Ova fotografija pojaviće se u novom dokumentarcu BBC-ja, u kojem se otkriva kako su vlasti u Dubaiju potrošile milione na sistem bezbednosti koji je razvio Izrael što im omogućava da lociraju bilo koga u zemlji prateći njihov telefon.

Jednočasovni film "Bekstvo iz Dubaija - misterija nestale princeze" sadrži neviđene video snimke Latife koja učestvuje u skokovima padobranom.

Latifa je planirala da isplovi do Indije pre nego što poleti za Ameriku, gde bi tražila politički azil i započela novi život.

Kako su mediji preneli prošlog marta, Latifu je uhvatila naoružana obalska straža i nasilno je vratila u Dubai.

Njena prijateljica Tina i Jaubert takođe su odvedeni u Dubai i saslušavani su i optuženi za kidnapovanje. Jaubert je rekao da su oni oslobođeni nakon objave o nestanku princeze na Dejli mejlu.

Vladar Dubaija Šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum i njegova vlada odbili su da komentarišu gde se nalazi Latifa, pritisnuti od grupe za ljudska prava i Ujedinjene nacije.

Šeik Muhamed bin Rašid Al Maktun Foto: Anmol Pinto

Džejn MekMulen, direktorka BBC dokumentarca, rekla je da je tretman prema Latifi pokazao drugu stranu zemlje, nepoznatu turistima koji posećuju Dubai.

- U filmu Dubai se prikazuje kako destinacija na koju mnogi Britanci idu na odmor, ali se pokazuje i ona druga strana i to kako zakoni mogu uticati na ljudi koji je posećuju - rekla je MekMulen.

Ona je izjavila da je kretanje Latife i dalje nepoznato.

- Niko nije ni video niti čuo ništa o njoj od 4. marta ove godine. Niko od njenih prijatelja nije imao nikakve poruke. Jednostavno ne znamo da li je još živa ili mrtva - rekla je Džejn.

Organi Dubaija su odbili da sarađuju u izradi filma koji će biti prikazan u Americi i takođe distribuiran od BBC Vorldvide-a.

Film neće biti prikazan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čiji pravosudni sistem je kritikovao nakon što je britanski akademik Metju Heđes bio zatvoren i lažno optužen za špijuniranje. Otpušten je zbog pomilovanja i sada se nalazi u Velikoj Britaniji.

Film BBC je napravljen u saradnji sa grupom pritiska Detained u Dubaiju.

Princeza Latifa je kontaktirala grupu i poslala im seriju video snimaka gde je pričala o svom životu u Dubaiju i koliko je oačjan da pobegne iz kandži svog oca. Rekla je da je prethodni pokušaj bekstva kada je bila tinejdžerka rezultirao sa mučenjem i zatvorom od tri godine.

Princeza je živela pod strogim policijskim nadzorom i svaki put kad je napuštala palatu morala je da ide sa pratnjom.

Latifa je jedna od 30 dece koje je Šeik imao sa šest žena.

"Bekstvo iz Dubaija - Misterija nestale princeze" će biti prikazan na BBC2 u četvrtak, 6. decembra u 21h.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/DailyMail.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA