Mnogo žena samo baci placentu, ali je neke i vrate u sebe: Ova devojka pravi smutije od posteljice (VIDEO)

Kreme za lice, smutiji, slike, uspomene od pupčane vrpce, sve to pravi babica iz Australije

  • 1

Babica Kjara Noubl (23) iz Melburna u Australiji godišnje zarađuje 8.500 funti prodajući ručno pravljene proizvode od placente, uključujući tu i kreme za lice, smutije i uspomene. Ona skuplja sveže placente od novih majki i na njihov zahtev ih čuva dve godine, a potom od njih pravi različite proizvode, piše Mirror.

Kjara je pre dve godine postala sertifikovani specijalista za posteljice i tim poslom se bavi "sa strane". Njen biznis je počeo da cveta, pošto je ona istraživala koje sve dobrobiti nove majke imaju od konzumiranja placenti. I pošto je u januaru 2017. godine lansirala svoj biznis, stotine žena se javljalo želeći da pazari njene proizvode.

Kapsule od placente, Foto-ilustracija: Profimedia

Ekstra prihode skuplja da bi finasirala svoje putovanje iz snova u Njujork.

- Do sada je moje usluge probalo više od 100 žena i imam samo pozitivna mišljenja. Neverovatno je videti da ste pomogli, makar na neki mali način. Nekim ljudima se možda ne sviđa ova ideja, ali je to tako prirodna i predivna stvar. Imali ste ovaj organ koji je održavao vašu bebu živom devet meseci. To je tako važno i posebno. Toliko mnogo žena ne želi ni da zna za to i samo bace placentu. Ali zašto to ne biste poželeli da vratite u sebe? - pita se Kjara.

SMANJUJE KRVARENJE, POVEĆAVA KOLIČINU MLEKA...

Kjara Noubl navodi da je njen najtraženiji proizvod placenta u kapsulama, za koju se veruje da pomaže u regulisanju nivoa energije, disbalansa hormona, smanjuje post-natalno krvarenje i povećava količinu mleka. Iako nije toliko uobičajena, druga metoda konzumacije placente koji ova babica nudi je smuti spremljen od voća, kokosove vode i svežih, sirovih komada placente, za šta se tvrdi da obezbeđuje instant priliv energije. Ova babica to porodiljama pravi 12 sati posle porođaja.

Od placente pravi i uspomene koje mogu da se sačuvaju i kojima ona daje različite oblike. Ona navodi da takve male uspomene ne naplaćuje, već voli da ih da porodiljama kao ekstra iznenađenje.

PREDIVNE SLIKE OD KRVI

- Prva stvar koju uradim kad dobijem placentu je da napravim otisak. Samo stavite komad papira preko i pritisnete i nastanu predivne slike. Uglavnom su to potpuno prirodni otisci, nastali samo uz pomoć krvi placente. Ali, ako se osećam kreativno, potrudim se da napravim i dugu - objašnjava Kjara Noubl.

Ona navodi i da voli da pupčane vrpce pretvara u oblike, pa od dužine vrpce može da nastane srce, ako je kraća ili cela reč, ako je duža pupčana vrpca.

Ona navodi da će kad jednog dana postane majka uraditi sve što može od placente.

VIDEO: Neverovatno! Ova trudnica vrti obruč, ali ne oko struka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA