Bliznakinje (14) na zahtev modne agencije smršale na 36 kilograma: Lekari im se bore za život, ali se one ne plaše smrti, već gojenja

Majka je uzela slobodne dane i praktično ih jurila po kući sa hranom, ali uzalud

  • 3

Ruski lekari se bore za život anoreksičnih bliznakinja Maše i Daše Lebedeve (14) nakon što su njih dve, po zahtevu modne agencije, smršale na 36 i 40 kilograma i završile u trodnevnoj komi.

Devojčice su hitno prebačene na intenzivnu negu u bolnicu u Moskvi kada su postale “živi kosturi” kojima niko u rodnom Lipecku nije hteo da pomogne. One su ležale kući i praktično čekale da umru, a čak su i doktori odbijali da intervenišu dok uzbunu u javnosti nije podigla aktivistkinja za pomoć osobama sa poremećajem ishrane Marija Kohno, piše Dejli mejl.

 
 
 
View this post on Instagram
Twins 🍫 Belek. Turkey 🇹🇷 #siamelegancehotel #photomodel #twins #alanya #twotwixsticks🍫A post shared by Dasha Ledeneva (@dashenka_ledeneva) on

- Niko nije želeo da pomogne devojčicama. Majka je išla od vrata do vrata, ali bolnice su ih uporno odbijale. Obratila se i voditeljki Eleni Mališevoj, kao i Prehrambenom institutu u Moskvi, ali niko nije hteo da se bavi “živim leševima” - rekla je aktivistkinja koja je na kraju jedina uslišila očajničke molbe majke.

 
 
 
View this post on Instagram
Близнецы Маши и Даша по 14 лет в критическом состоянии, больны анорексией.... Спасибо, что многие откликнулись на их трагическую историю (несколькими постами ранее писала про девочек).. Завтра я встречаю сестёр в Москве, а начиная с сб им будет оказана медицинская помощь. Одна из тв-программ также откликнулась и поможет собрать деньги на лечение девочек. У себя в аккаунте я также открываю сбор средств для сестер, деньги идут на оплату врача и клиники, а также на последующую реабилитацию Маши и Даши. . Карта СБЕРБАНК: 4276350017916717 Татьяна Владиславовна МA post shared by Мария Кохно (@marynova888) on

Kohno, inače i sama bivša manekenka, otkrila je da su iz agencije tražili da se devojčicama vide jagodične kosti kako bi dobile više prilika za slikanje. Zbog toga su prvo smršale oko pet kilograma (imale su oko 50 kg), jele su isključivo hranu spremljenu na pari, i to ne posle 17 časova.

Majka je uzela slobodne dane i praktično ih jurila po kući sa hranom, ali uzalud. Sada je na lekarima da ih izvuku sa ivice smrti, kada srce može da im stane u svakom trenutku.

Maša može da ustane, ali Daša samo leži i nema snage ni glavu da podigne - Kohno opisuje stanje dece.

U jednom intervjuu Daša je priznala da se plaši da će se ugojiti. Kad su ih pitali boje li se da će umreti, slabašne devojčice su samo pognule glavu i gledale u pod bez glasa, jer smrt nije ono čega se plaše, već gojenje. 

(Telegraf.rs/Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA