Blam na ruskoj televiziji: Emitovali prilog o najmodernijem robotu Borisu, a onda je zbog ovog detalja otkriveno da se radi o prevari (VIDEO)

Ruskim blogerima koji su pratili emisiju mnoge stvari nisu bile jasne, pa su postavili brojna pitanja

  • 5

Ruska državna televizija "Rusija 24" predstavila je u svojoj emisiji haj tek robota, za kojeg se kasnije ispostavilo da je bio čovek u kostimu, javlja Gardijan.

"Rusija 24" tako je u prilogu koji je pratio forum mladih posvećen robotici nahvalio haj tek androida: "Robot Boris već je naučio da pleše. Čak i nije tako loš".

No, ruskim blogerima koji su pratili emisiju mnoge stvari nisu bile jasne. Ruska stranica Tjournal tako je postavila niz pitanja: Gde se nalaze spoljni senzori na robotu Borisu? Zašto je robot napravio toliko nepotrebnih pokreta dok je plesao? Zašto Boris ima takve proporcije tela da čovek može stati unutar njih? I slično.

 

ALJOŠA ROBOT

Kasnije se na fotografijama robota u boljoj rezoluciji, video deo tj. crta ljudskog vrata. Fotografije su se pojavile na društvenim mrežama, prenosi Index.hr.

Ispalo je da je android zapravo bio čovek obučen u kostim naziva "Aljoša robot", koji proizvodi kompanija Show Robots.

Kostim košta 3.330 evra, a opremljen je mikrofonom. Stvara skoro savršenu iluziju da ispred vas stoji pravi robot.

Prema stranici MBKh Media, organizatori foruma mladih, koji se održava svake godine, nisu nameravali lažno da predstavljaju kostimiranog čoveka kao robota.

 

NESTAO VIDEO PRILOG

Koja god da je bila stvarna motivacija organizatora, državna televizija je napravila upravo to - gledaocima emisije predstavila je pravog haj tek androida, a ne kostim kompanije Show Robots.

- Vrlo je verovatno da će neki od ovih mladih posetilaca svoj život posvetiti robotici. Pogotovo jer sada na forumu imaju priliku da gledaju najmodernije verzije robota - rekao je voditelj emisije.

Na to je začuo odgovor robotskim glasom: "Znam dobro matematiku, ali bih takođe voleo da naučim da crtam - rekao je Boris, a onda zaplesao na pesmu Skibidi grupe Little Big.

U sredu ujutro na kratko je nestao video prilog sa Jutjub kanala televizije "Rusija 24", ali je brzo vraćen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA